SLÁNSKÉ NOVINY

Expedice Ghandruk 2014

2014-04-28 10:39:23, - redakce

V úterý dopoledne odlétá na expediční cestu do Nepálu skupina turistů ze slánska.

Expedici organizuje cestovní kancelář SLAN tour a jejím hlavním cílem je příprava projektu "Himaláje pro každého", který připravuje slánská cestovní kancelář pro tuto destinaci

Většina turistů a cestovatelů má Himaláje spojeny s náročnými výstupy na četné osmitisícovky. Domnívá se tak, že návštěva Nepálu a především pak horských oblastí je takřka výlučně vyhrazena zkušeným horolezcům či zdatným vysokohorským turistům. CK SLAN tour však chce ukázat, že v oblasti Himalájí lze najít i takové trasy či místa pobytu, které jsou  dostupné i běžným turistům, kteří nemají větší zkušenosti s velehorami.

Expedice Ghandruk  má, vedle hlavního města Kathmandu, ve svém programu návštěvu  horské vesničky Nagarkot, která se nachází v části Himalájí, které dominuje  Mont Evereset.

Hlavním cílem expedice je však horská oblast Annapurny. Po přesunu z Kathmandu do Pokhary čeká na členy expedice nejprve kratší trek s hlavním cílem horské vesničky Ghandruk. Poté bude část členů expedice pokračovat již delším a náročnějším trekem do základního tábora pod Annapurnou.
Druhá část expedice pak má v plánu na zpáteční cestě  navštívit ještě historické město Gorkha z jehož okolí pochází proslulí Gurkové. 



Více o nabídce zájezdů CK SLAN tour naleznete zde:

http://www.slantour.cz/zajezdy/katalog/poznavaci-zajezdy