SLÁNSKÉ NOVINY

Jak přežít v Africe?

2021-09-11 08:19:50, - redakce

Namibie je jednou z posledních afrických zemí, která si udržela kolorit koloniální Afriky, který známe z románů Wilbury Smithe či např. filmu Vzpomínky na Afriku. Jaká je tedy africká Namibie dnes? Co a koho zde můžeme potkat, čemu se vyhnout, co vás potěší a co vás může zabít? To vše se dozvíte na besedě, kterou se slánským cestovatelem, dr. Ladislavem Peškou, pořádá slánská hvězdárna.

O čem beseda bude  můžeme odhadnout z několika upoutávek, které na tuto akci zveřejnila slánská hvězdárna či přímo dr. Peška. 

 Jak přežít v Africe setkání se slonem samotářem, gepardem, lvem, nosorožcem, mambou či dalšími africkými zvířaty? Přistáli na pobřeží Afriky mimozemšťané? Aneb proč je již desítky let zcela uzavřena část pobřeží Namibie?  Kde můžete každý večer pozorovat Mléčnou dráhu a Jižní kříž? Dokázali byste přežít na Pobřeží koster? Jak rozumět ptačí řeči, jak dlouho působí jed na šípech afrických Křováků, co vás může překvapit při stopování na území kmene Himbům a nebo kde vyrůstal mladý Herman Goring ...? 

Beseda se koná na slánské hvězdárně ve středu 22. září, začátek v 19.00. 

Pozor: Organizátoři slibují i nějaké soutěže o malé africké ceny a také jedno překvapení hned na úvod. Tak přijďte včas nebo raději i o něco dříve!

-red-