SLÁNSKÉ NOVINY

Jaká je budoucnost parkovacího domu?

2018-03-04 11:32:52, - redakce

Před několika  dny rozhodla rada město podat odvolání proti rozsudku okresního soudu ve věci parkovacího domu.  Jen podání tohoto odvolání bude stát  město Slaný téměř 2 miliony korun.

Na to, jak vidí budoucnost  tohoto objektu jsme se zeptali několika slánských zastupitelů:

Jan Chyský (Svobodní): Parkovací dům je v agonii a bude muset být uzavřen. I kdybychom se smířili s cca 2 milionovými ročními náklady, těžko se smíříme s náklady, které vzniknou po skončení záruky. A vzhledem k neustálým poruchám v PD a k problematickým vztahům s dodavatelskou firmou lze očekávat, že nebudou vůbec zanedbatelné.

Martin Cílek (Naše město):  Já osobně se myslím, že budoucnost nebude o moc jiná než současnost, nevěřím ve větší naplněnost PD. Tzn., že rozdíl bude jen v nákladech, které bude muset město investovat do této stavby a tyto náklady budou značně vyšší než doposud vzhledem k nutným budoucím opravám, které půjdou na vrub města. Přál bych si, aby vznik této stavby, zejména způsob, kterým byla tato stavba odsouhlasena, byl ponaučením pro všechny budoucí zastupitele.

Vladimír Kulich (KDU-ČSL): Budoucnost parkovacího domu...  Přestat ho veřejně pomlouvat, ty vady tam asi jsou, ale nepostřehl jsem žádná hrůzostrašná videa na internetu, tak kromě časů to nebude tak strašné. Parkování ve Slaném je problém a kde není, já se domnívám že i takto fungující parkovací dům by mohl pomoci. Já se domnívám, že za celodenní parkování ve městě by se mělo platit a když někdo vlastní automobil, tak by si měl zajistit ze svého garáž nebo parkovací místo... Nevím proč má parkování zajišťovat obec. Přes den přeplněná ulice mezi gymnáziem a nemocnicí  se mi nelíbí.

Tomáš Drholec (USZ):  Jsem zcela jednoznačně pro uzavření parkovacího domu, neboť s každým rokem budou neustále vyšší náklady na jeho údržbu, které se již nyní pohybují kolem 2 mil. ročně a tím i značně zatěžují městský rozpočet. Zastupitelstvo města by mělo rozhodnout o jeho možném další využití.

Jiří  Hůla (Svobodní):  Stávající parkovací dům bude tak jako tak uzavřen a já doufám, že i zbourán. Plocha, na které je postaven, společně se stávajícím parkovištěm TS Slaný, by měla být využita nejprve pro zřízení kulturně vypadajícího parkoviště s automatickou závorou a non-stop provozem a pokud by se ukázalo, že tento prostor pro parkování v centru města nestačí, pak by měl na tomto místě být postaven klasický nájezdový dvoupatrový parkovací dům, jehož provozní náklady jsou minimální ve srovnání se stávajícím "automatizovaným". Je to totiž jediná plocha v blízkosti centra města, která umožňuje toto využití.