SLÁNSKÉ NOVINY

Je to hnus, velebnosti - ohlasy

2016-04-06 13:33:27, - redakce

Informace o připravovaném odvolání pana Ivo Horňáka z funkce ředitele KZMS novým vedením města, vyvolala řadu odmítavých reakcí prezentovaných na různých internetových fórech. Svůj názor na tento připravovaný krok nového vedení slánské radnice nám sdělil též leader  Strany svobodných ve Slaném a do nedávna i člen rady města, pan Jiří Hůla.

Dobrý den,

já myslím, že se teď v čisté "kráse" předvedlo to staronové vedení města, jak to myslí se Slaným dobře.

Pochopil bych odvolání ředitele KZMS v případě, že by mělo vedení města adekvátní resp. lepší náhradu na tento post, ale opravdu mi nenapadá nikdo lepší, kdo by mohl KZMS v současné době vést.

Ivo Horňák vyhrál výběrové řízení na funkci ředitele KZMS a během několika měsíců oživil fungování této organizace na velmi vysokou úroveň. Letošní městský ples dopadl nesrovnatelně lépe než ten loňský, který byl pod vedením bývalého starosty Záloma a předchozího ředitele KZMS pana Hampla.

Kino a divadlo je na vzestupu, nové nápady na využití letního kina, prodej vstupenek elektronicky, jednoznačné provozní úspory atd.

Oznámit člověku, který je tak slušný a schopný, jako je Ivo Horňák, že končí ve funkci ředitele KZMS a že jeho místo je na odboru kultury a učinit tak bez rozhodnutí orgánu města tj. rady města, to se jinak než ubohost nedá nazvat. Pro jeho odvolání není žádný důvod, výsledky jeho činnosti v KZMS jsou zřejmé.

Skutečně jsem znechucen.

Nehledě na to, že o odvolání ředitele KZMS rozhoduje rada města a ta se ještě ani nesešla!

Rozhodnutí, které bylo Ivo Horňákovi oznámeno, bylo prezentováno pány Hrabánkem, Zálomem a Bartoníčkem. Ostatních 6 ovcí v radě města pravděpodobně nemá na rozhodování města vliv, ti jen poslušně zvednou ruce.

Tak jsme se vrátili zpět do roku 2014 před komunálními volbami jen s tím rozdílem, že do těch dalších máme ještě více než dva roky.

Hnus!

Jiří Hůla, Svobodní