SLÁNSKÉ NOVINY

Kaufland aneb nechci slevu zadarmo

2021-04-17 17:54:45, - redakce

Také by se mohl tenhle článek jmenovat "nenechte se okrást". Takže jak to bylo ...?

Občas, zpravidla tak 1x týdně, zajdu na nákup do slánského Kauflandu. A protože hlavní nákupy pro naši domácnost obstarává manželka, na mne toho zpravidla moc nezbývá. Jsem Čech a tak, pochopitelně, kauflandské slevy mne občas nenechají chladným. Před časem jsem tak využil výhodné koupě dvou kusů pečiva, které bylo akčně zlevněno z ceny 3,90 Kč na nepřekonatelných 2,90! 

Ovšem u pokladny se tato sleva nějak vytratila a paní pokladní mi namarkovala, patrně omylem, cenu 3.90 Kč za kus. No, kvůli dvěma korunám se svět nezblázní, řekl jsem si a mávl nad tím rukou. 

Další týden jsem se opět vypravil do Kauflandu. Tentokrát jsem v oddělení pečiva zvolil malý kulatý bochník chleba s inzerovanou cenou 17.90 Kč. Nákup nebyl příliš velký a tak jsem dokázal odhadnout, kolik asi zaplatím. K mému překvapení však připravená stokoruna nestačila. Zaplatil jsem požadovanou částku, ale nedalo mi to, a udělal jsme něco, co dělám jen výjmečně - prostudoval jsem si pokladní účtenku. A ejhle, můj malý bochníček u pokladny z původních (žádnou slevou nedotčených) 17,90 Kč podražil na 39,90 Kč! S určitými rozpaky jsem se tedy obrátil na oddělení reklamací a tam mi milá paní reklamářka bez problémů vrátila 22 Kč. 

Za další týden jsem se opět vydal do Kauflandu a opět jsem v oddělení pečiva zvolil stejný bochník chleba jako před týdnem. A opět, světe div se, se u pokladny tento bochník z očekávaných 17,90 Kč proměnil v jeho velkého bratra v ceně 39,90 Kč.

 Ano, pochopím, že se pokladní může splést a omylem označí jiné pečivo, než si zákazník opravdu vybral. A chybu v hodnotě dvou korun jsme ochoten tolerovat. Ale předražit pravidelně vybrané zboží o 220% to už musím nazvat zlodějnou. A navíc, s ohledem na četnost tohoto postupu, zlodějnou promyšlenou a úmyslnou. 

 L.Peška