SLÁNSKÉ NOVINY

Každá chyba něco stojí

2018-08-13 16:04:20, - redakce

A tahle "chybička" nás stojí hodně!

Před časem jsme čtenáře Slánských novin informovali o tom, že vedení slánské radnice nedodrželo zákonné postupy pro uzavření smlouvy s firmou AVE Kladno, která měla zajišťovat svoz komunálního odpadu ve Slaném v letech 2018 až 2020.
Slánská radnice totiž nezaregistrovala tuto smlouvu v centrálním registru smluv a tím způsobila její neplatnost. K odpovědnosti za toto pochybení se na slánské radnici sice nikdo nehlásí, ale můžeme uvést, že problematiku životního prostředí má v kompetenci místostarosta Zálom (ČSSD).
Na to jak napravit toto pochybení  si vedení města vyžádalo radu právní kanceláře Vítek, která byla poměrně strohá: Vzhledem k tomu, že původní smlouva s firmou AVE je neplatná, je možné samozřejmě uzavřít smlouvu novou. To se také v nedávných dnech stalo a doufejme, že tentokrát si již pan místostarosta plnění svých povinností pohlídá lépe.
Zbývá doplnit jen maličkost: Kolik nás lajdácká práce vedoucích funkcionářů města stála: Právní kancelář Vítek si za svoji "cennou" radu vystavila fakturu na 73.633 Kč.  S ohledem na triviálnost právního řešení daného problému je to částka neuvěřitelně vysoká.   Nabízí se tak otázka, kdo tuto tak neobvykle vysokou cenu stanovil?
Tak alespoň teď víme, kolik nás zapomnětlivost vedoucích funkcionářů slánské radnice stojí.

-red-

Související články:

http://www.slanske-noviny.cz/clanek/smlouva-na-svoz-komunalni-odpadu-je-neplatna