SLÁNSKÉ NOVINY

Magnetické stavebnice hitem posledních let

2021-03-11 13:18:50, - redakce

Magnetické stavebnice jsou hitem posledních let. Otočné magnety, které každý stavební prvek obsahuje umožňují velmi snadné sestavování různých 2D i 3D modelů. 

Podívejme se tedy, co byste měli vědět předtím, než se rozhodnete nějakou takovou stavebnici vašim dětem pořídit.

1) První zásadou je vhodný věk dítěte. Jednotlivé prvky těchto   stavebnic jsou dostatečně velké a tak se nemusíte být pořídit  tuto stavebnici i menším dětem již od 2 let věku. Horní věková hranice asi není nijak přesně dána, ale pro děti starší 10 let by tyto stavebnice patrně již nebyly příliš inspirativní. 

2) Magnetické stavebnice, resp. prvky, z kterých se skládají, jsou obecně dvou typů. Standartní, tedy např. ty, které nabízí řada ORION MAGNETIC a pak tzv. MINI, které jsou asi o třetinu menší a též v průměru o třetinu levnější. Důležité je však to, že tyto dva rozměrově odlišné systémy nejsou kompatibilní!

3) Je též dobré vědět, jaké je přesné složení prvků jednotlivých sestav. Faktem, který pochopitelně není kupujícímu příliš znám, je, že nákladové ceny různých prvků se výrazně liší. Rozdíl v těchto nákladových cenách je až 500% (při srovnání nejlevnější / nejdražší). Takže samotné číslo udávající počet prvků není ještě dostatečným popisem pro porovnání jednotlivých nabídek. Důležité je i tzv. segmentace, tedy kolik různých typů prvků daná stavebnice  obsahuje. 


Cenově  výhodné nabídky magnetických stavebnic naleznete např. na eshopu "stavebnice" zde:

http://stavebnice.slangroup.cz/26-magneticke-stavebnice



-red-