SLÁNSKÉ NOVINY

Město Slaný budou řídit hvězdáři

2016-05-26 07:30:05, - redakce

Staronová nomenklatura ODS na slánské radnici zahájila  čistky  mezi zaměstnanci městského úřadu. Na svá místa se vrací i "osvědčené" kádry let minulých.

Jen něco přes měsíc trvalo novému starostovi města, Mgr. Hrabánkovi, aby se vypořádal s bývalým prvním místostarostou města ing. Grohmanem. A jelikož  cítí  velkou podporu i od svých nejbližších spolupracovníků - místostarosty Záloma a člena rady Bartoníčka, tak to vzal do rukou pořádně, tak nějak po bolševicku. Hrabánkovi nestačilo z budovy městského úřadu odstranit  Grohmanna, rozhodl se rovnou rozprášit celé oddělení  rozvoje města. Práce oddělení, jehož výsledky  nám závidělo mnoho dalších měst z blízkého i dalekého okolí, v příštím měsíci končí. Noví pánové slánské radnice zřejmě usoudili, že investic a dotací v nejbližší době Slanému třeba nebude a tak není potřeba ani zaměstnávat nějaké odborníky, kteří se doposud o záležitosti  rozvoje města starali.
Budoucnost města a jeho rozvoj je tak stále více ve hvězdách. Možná i proto se vedení slánské radnice rozhodlo posílit počty slánských hvězdářů a k panu Trnkovi (vedoucímu slánské hvězdárny) se rozhodlo zaměstnat i jeho manželku. Není sice tak úplně jasné, co bude paní Trnková na hvězdárně dělat, ani to jakou má pro tuto práci kvalifikaci.  Pro jistotu tak nebylo  vypsáno žádné výběrové řízení, ve kterém, nedej bože, by se mohl objevit i nějaký vhodnější kandidát. Trend zefektivnění práce městského úřadu i úspory v administrativních nákladech, které na radnici zahájila předchozí koalice Změny po listopadu 2014 tak bere s novým vedením slánské radnice za své. 
Obdobně se vedení města neobtěžovalo s vypsáním výběrového řízení ani v případě přijímání dalšího nového zaměstnance městského úřadu, bývalého místostarosty města pana Hložka. Sice nikdo moc neví, co vlastně bude tento člověk na slánské radnici dělat, ale podstatné je, že trestní oznámení, které na něj před několika měsíci podal místostarosta Zálom pro podezření z majetkových trestních činů, zatím nebylo dostatečně Policií ČR objasněno a tak zatím nebyl tento bývalý místostarosta města z ničeho obviněn.
Zatím neúspěšně se naopak snaží starosta Hrabánek a nová městská rada odvolat z volených funkcí v řídících orgánech Technických služeb ing. Zlámala. Hrabánkův návrh na jeho odvolání a nahrazení členem rady ing. Bartoníčkem zatím na zastupitelstvu neprošel.  Zřejmě  je některým  zastupitelům  návrh na výměnu zkušeného manažera za člověka, který  pro řešení praktických problémů města nemá žádné předpoklady,  jak pan Bartoníček  v době svého působení na slánské radnici i v zastupitelstva prokázal,  i pro řadu zastupitelů příliš těžkým soustem ke strávení.


Poznámka závěrem: Redakce Slánských novin požádala o vyjádření k některým personálním změnám na slánské radnici i starostu města. Ten však tyto změny odmítl jakkoliv komentovat.

(-pel-)