SLÁNSKÉ NOVINY

Městský ples zdarma

2016-12-29 18:11:52, - redakce

... ale jen pro někoho.

O ples, který připravuje  městský úřad  na sobotu 28. ledna, není příliš velký zájem. Každoročně je z městského rozpočtu dotován  částkou cca 100.000 Kč. Letos, jak se zdá, chce nové vedení města zajistit vyšší účast i  rozdáváním vstupenek zdarma pro členy zastupitelstva a jejich doprovod.  V tomto smyslu obdrželi zastupitelé i email, který byl rozesílán paní Krčkovou, pracovnicí městského úřadu.  Tisková mluvčí radnice, paní Krčková, toto odůvodňuje údajně obdobným postupem jako v roce předchozím (tedy v roce 2016).  Někteří zastupitelé  tento argument však odmítají jako nepravdivý a stejně tak odmítají i zdarma rozdávané vstupenky. 

Ing. Tomáš Drholec, člen rady města do dubna 2016, se k této nabídce vyjádřil následovně:
"Velice mne zarazila informace o rozdávání zdarma vstupenek na městský ples! Zúčastnil jsem se plesu v roce 2015 a 2016 a vždy jsem si řádně zakoupil vstupenky. Dokonce v jednom roce jsem byl i poměrně velkým sponzorem a i tehdy jsem si vstupenku koupil a ani mě nenapadlo, že bych měl mít dvě vstupenky zdarma! Neznám jediný důvod proč by měli mít členové zastupitelstva dvě volné vstupenky! Jak k tomu přijdou ostatní obyvatelé Slaného, kteří si musí vstupenky řádně zakoupit? Pokud se plesu zúčastním, tak jedině s tím, že nebudu požadovat volné vstupenky a řádně si je zaplatím."

Ing. Luboš Šmehlík, zastupitel a pravidelný návštěvník městského plesu:
"Dovolte mi vyjádřit můj nesouhlas s přidělením vstupenek zdarma. Nevím jak loni, ale předtím nikdy v minulosti nebyly lístky pro kohokoli zdarma.  Je těžké si představit sponzory takového plesu, jak musí strpět rozhodnutí, že sponzorují nějaké městské primadony.  Musím proto vaši nabídku s díky odmítnout."

RNDr. Ladislav Peška, člen rady města do dubna 2016, odmítá tvrzení paní Krčkové, že by byly v minulém roce rozdávány vstupenky zdarma: " Pokud si pamatuji tak minulá rada města nikdy neschválila přidělování vstupenek zdarma zastupitelům."