SLÁNSKÉ NOVINY

Na dovolenou do lázní

2010-06-11 16:09:58, - redakce

S nastupujícím létem se řada občanů každoročně rozhoduje, kam vyrazit na letní dovolenou. Na miskách vah tak leží zpravidla dovolená v tuzemsku či dovolená v zahraničí,  dovolená u moře či dovolená na horách, autem či letadlem, s cestovkou nebo po "vlastní ose". Jedním z rostoucích dovolenkových trendů posledních let je nesporně i dovolená v lázních. 

I pobyt strávený v lázních či v termálech může být pro Vás zajímavou změnou, jak strávit letošní dovolenou. Jedním z největších specialistů na lázeňskou turistiku mezi českým  cestovními kancelářemi je CK SLAN tour. Paní Marie Jamečná, specialista CK SLAN tour na oblast lázeňství, pro vás vybrala několik zajímavých tipů na dovolenou v lázních u nás, ale i na Slovensku či v Maďarsku.

HOTEL POLONIA - MARIÁNSKÉ LÁZNĚ
Hotel se nachází v centru města nedaleko kolonády se Zpívající fontánou a je obklopen zelení. Naproti hotelu začíná park, který se táhne celým městem. Ubytovat se zde můžete jak na týden, tak i pouze na prodloužený víkend. Cena pobytů od 2850 Kč (3 noci s polopenzí a procedurami).

HOTEL ZÁLESÍ - LUHAČOVICE
Hotel se nachází v centru Luhačovic v blízkosti kolonády. Hotel poskytuje pro své klienty procedury ve vlastním wellness centru, zároveň pořádá i kulturní pořady a výlety. Nabídka je standardní celoroční na prodloužené víkendy a týdenní pobyty. Od jara do podzimu hotel nabízí zajímavý pobyt pro seniory od 55 let s bohatým doprovodným programem. Cena pobytu Seniorské léto je 6850 Kč/týden. Cena pobytu Minirelax je 5970 Kč/4 noci.

PENZION FAMILY - VELKÝ MEDER
Oblíbený termální areál Velký Meder se nachází na jižním Slovensku cca 10 km od hranic s Maďarskem. V reálu naleznete několik bazénu, jak vnitřních tak i venkovních, a dále bohatou nabídkou doplňkových služeb. Nově vybudovaný penzion Family je situovaný cca 200 m od  termálního areálu. Ubytování je zde možné ve 2- až 4- lůžkových pokojích, přičemž každý pokoj má vybavený kuchyňský kout. Po dohodě je zde možnost i kratších pobytů. Cena 490 Kč/noc. 

APARTMÁN HOTEL - BÜKFÜRDÖ
Termální lázně Bükfürdö jsou jedny z nejnavštěvovanějších v Maďarsku. Jejich přednsotí je i to, že se nachází nedaleko hranic s ČR. Areál lázní nabízí koupání v celkem 22 vnitřních a venkovních bazénech s termální i užitkovou vodou. Apartmán hotel je situován cca 250 m od areálu lázní a poskytuje ubytování v pokojích jejichž součástí je mimo jiné i vybavená kuchyňka. Cena od 590 Kč/den.

Katalog Lázně 2010 CK SLAN tour nabízí i dalších více než  80 lázeńských objektů na cca 40 místech českých, moravských , slovenských a maďarských lázní a termálů.  Prodejnu CK SLAN tour naleznete ve Wilsonově ulici, hned vedle slánského divadla.