SLÁNSKÉ NOVINY

Napůl

2022-12-14 07:21:11, - redakce

Chodím kolem každý den, chodím i po půlchodnících a říkám si, kdy asi bude pokračovat jejich obnova.

Zatím se u nás před domem objevily jenom dílčí opravy, tedy tady kousek, támhle kousek. Zřejmě patchwork. Ten je taky z kousků, často různě barevných. Tady zůstáváme u chodníkové šedi nebo zámkodlažbové žluto šedi. 

Zajímalo by mě, myslím, že nejen mě, zda budou tyto rychloopravy někdy dokončeny a chodníky získají svoji celistvost. Jednou za čas je nutné udělat opravy. Stojí to peníze. Asi nějaké velké peníze. Tak je tedy pojďme vhodně investovat. Do dokonalé opravy, která se nebude muset za několik málo měsíců znovu opravovat. Vznikne pak oprava opravy opravy ... a všech dalších následujících oprav? Chtěla bych mít nový chodník nejen tady kousek a támhle za rohem už nic. 

Před časem - už docela dlouhým časem - se v celé naší ulici tvořila taková dlouhá strouha. Připojovaly se zřejmě sítě. Jak se vracel vykopaný materiál na původní místo, došlo k poklesu. Následně poklesl i vrchní asfalt. Ulici máme tak trochu z kopce. Po dešti se stružka zaplnila vodou a možná by se plnila a klesala, ale ozvali se hlasy proti. Stružka byla zasypána sypkým asfaltem. No, tomu kanálu, kolem kterého vedla, to moc nepomohlo. Prostě to zlehka zasypání nevzal vážně a zůstal propadlý. Tak tu máme louži, můžeme alespoň sledovat srážkové minimum. No, snad se i tento kanál dočká a bude vyrovnán s terénem. Nedávno došlo k úpravě kanálů před garážemi. Ty se dočkaly a toho na silnici si nikdo ani nevšiml. 

Takže zase: Všechno napůl. 

 V.Černíková