SLÁNSKÉ NOVINY

Nenechme ze sebe dělat blbce

2020-07-12 11:27:05, - redakce

Většina z nás si v důsledku událostí posledních měsíců mohla myslet, že pocit vzájemné ohleduplnosti či pomoci mezi námi ještě nevymizel. Ale jsou i vyjímky, které se zjevně řídí příměrem "čím hůř, tím líp".

Jedním z nich je jednoznačně bývalý místostarosta města, později uvolněný radní a dnes zastupitel města, ing. Bartoníček. Poté, co se mu nepodařilo znovu zasednout do některé z funkcí ve vedení města, stal se kritikem všeho, co nejen vedení města, ale i městská rada či zastupitelé ve městě dělají či připravují. Asi proto, že nemá co jiného na práci, zamořuje různé facebookové stránky svými úvahami o všemožných spiknutích, lobbingu, manipulacích či čehokoliv možného negativního dalšího. Mnohdy se "statečně" schovává za anonymní pseudonymy jistého občanského sdružení, aby vyvolal zdání nějaké širší veřejné podpory jeho smyšlenek. Samozřejmě, lidé, kteří ví jaká je skutečnost, se Bartoníčkovým úvahám a spekulacím mohou jen zasmát. Ale ne všichni jsou s problematikou města seznámeni tak podrobně, jako například zastupitelé města, úředníci slánské radnice či další slaňáci, kteří se o dění ve Slaném zajímají dlouhodobě a podrobně. A na to právě Bartoníček spoléhá. Své spekulace nedokáže nijak doložit, ale to mu nebrání v tom, aby další týden nevymyslel zase nějakou novou "spikleneckou kauzu". 

Bohužel, vyvracet všechny nesmysly a pomluvy, které pan zastupitel na různých fórech šíří, je asi úkol sisyfovský. Bartoníček, i kdyby byl stokrát usvědčen ze lži a výmyslů, si dál povede svou. Protože, jak vidno, jen on jediný ví, jak to všechno je. V oblbování publika je Bartoníček ve Slaném nedostižný. 

Nám ostatním zůstává tedy jen jediná rozumná možnost: Nenechat ze sebe dělat blbce.


L.Peška, zastupitel města (Naše město / KSČM)


Související články:

http://www.slanske-noviny.cz/clanek/stret-zajmu

http://www.slanske-noviny.cz/clanek/uz-se-perou

http://www.slanske-noviny.cz/clanek/kritika-neni-pomluva

http://www.slanske-noviny.cz/clanek/15-minut-v-klinicke-smrti

http://www.slanske-noviny.cz/clanek/spekulant-z-radnice

http://www.slanske-noviny.cz/clanek/lzi-radniho-bartonicka

http://www.slanske-noviny.cz/clanek/kdo-nic-nedela