SLÁNSKÉ NOVINY

Neználkové na radnici

2016-06-15 08:20:43, - redakce

Jak Neználek ve Slunečním městě si počínají  odpovědní činitelé slánské radnice ve vztahu k Technickým službám.

V reakci na tiskovou zprávu Technických služeb, ve které tato firma upozorňuje, že smlouva na zajištění služeb pro město slaný, včetně svozu komunálního odpadu končí k 3. červenci a doposud s nimi nikdo nejedná o dalším pokračování spolupráce, vydala slánská radnice  dne 8. červena vlastní tiskovou zprávu.

V ní se mimo jiné píše:
V pondělí 13. 6. 2016 se uskuteční valná hromada společnosti TS, kde se kromě zástupců města a společnosti AVE Kladno s.r.o., zúčastní jako hosté starosta Města Slaného Mgr. Hrabánek a uvolněný člen rady města Ing. Bartoníček, v jehož gesci jsou TS. Jedním z nejdůležitějších bodů programu je zajištění svozu komunálního odpadu i v dalším období.

Není mi jasné, proč vedení města takto balamutí slánské občany. Valná hromada TS se sice v uvedeném termínu uskutečnila, ale  na jejím programu žádný bod, který by se týkal zajištění svozu odpadu ve Slaném nebyl a také ani nebyl projednáván. Proto se  o takovémto problému na této valné hromadě nejednalo a ani jednat nemohlo. A to především proto, že valná hromada řeší zejména otázky a vztahy mezi vlastníky firmy, tedy městem Slaný a AVE Kladno. Nikoliv obchodně smluvní vztahy mezi Technickými službami a městem Slaný.

Bohužel, musím tedy konstatovat, že naděje pánů Hrabánka a Bartoníčka, že by tyto problémy za ně vyřešil někdo jiný, jsou liché.  Oba pánové by se měli začít intenzivně zabývat otázkami, jak vyřešit daný problém. Času do začátku července již mnoho nezbývá a bohužel, za uplynulé týdny tito pánové z vedení města k vyřešení daného problému nepřispěli zatím vůbec ničím.

L.Peška
člen zastupitelstva města za Naše město / KSČM


související článek:

http://www.slanske-noviny.cz/clanek/uvidime--neapol-ve-slanem-na-vlastni-oci

další informace též zde:

http://svobodni.slany.cz/5795-quo-vadis-ts-slany

http://www.slanske-noviny.cz/clanek/starostova-lez-ma-kratke-nohy