SLÁNSKÉ NOVINY

Oranžová msta

2018-11-23 07:50:08, - redakce

Předseda slánské sociální demokracie, pan Koryta, neunesl drtivou porážku ČSSD ve Slaném a tak se mstí, kde může.

Předmětem jeho politické msty se stal jeho předchůdce ve funkci předsedy místní organizace ČSSD, pan Matějka.
Pan Matějka se v minulosti několikrát  kriticky vyjádřil k práci bývalého místostarosty města, ing. Záloma na slánské radnici i k tomu, jak zastupitelé za ČSSD zradily původně zformovanou Koalici Změny. A tak nebyl výborem místní organizace, ve které zasedá vedle pana Koryty rovněž pan Záloma a bývalý radní města pan Víšek, zařazen na kandidátku této strany do komunálních voleb v říjnu 2018. 
Následně, když se pan Matějka, dlouholetý člen zastupitelstva a předseda kontrolního výboru v letech 2010 - 2014, dozvěděl, že se s ním již na kandidátku ČSSD nepočítá, oslovilo jej s nabídkou kandidatury volební sdružení Naše město. Pan Matějka tuto nabídku přijal pod podmínkou, že s jeho účastí na této kandidátce předem vysloví souhlas Okresní výbor ČSSD. To se také následně stalo, členové okresního výboru souhlasili s jeho kandidaturou za formaci Naše město, z 11 členů okresního výboru hlasovalo "pro" 10 přítomných členů. Jediný proti byl pan Koryta ze slánské ČSSD. 
Komunální volby ve Slaném dopadly, jak dopadly.  Slánská ČSSD drtivě prohrála, neuspěl ani pan Koryta, ani bývalý místostarosta Zálom. Naopak, uspěl pan Matějka na kandidátce Naše město. Alespoň tedy z pohledu slánských občanů. Pan Matějka získal v těchto volbách podporu 436 slánských občanů. Oproti tomu pan Zálom, jako lídr kandidátky ČSSD, pouhých  308 hlasů a druhý v pořadí, pan Koryta, 283 hlasů.   
Takový úspěch se ovšem v současné slánské demokracii neodpouští! A tak  pan Koryta navrhl, aby panu Matějkovi bylo zrušeno členství v ČSSD. Proč ne, po 21 letech práce pro stranu je to jistě hezké poděkování, kterému  se dnes sedmašesedesátiletému panu Matějkovi, od jeho následovníků dostalo.