SLÁNSKÉ NOVINY

Otevřený dopis místostarostovi města, panu Jaroslavu Hložkovi.

2014-10-24 22:47:47, - redakce

Odpověď lídra koalice Naše město, dr. Ladislava Pešky, na kampaň proti jeho kandidatuře za člena městské rady.

Ahoj Jardo,

Známe se již přes 30 let. A i když jsem někdy na Tvé kroky ve vedení slánské radnice nahlížel kriticky, vždy jsem Tě považoval za kultivovaného a kulturního člověka. A tak, když nyní čtu, co vše dokážeš sepsat a podepsat, je mi z toho smutno.

Pamatuji se docela dobře, jak jsi před několika lety seděl v mé kanceláři a prosil mne o podporu při Tvé kandidatuře na funkci místostarosty města. A nejen o podporu mojí osobní. Žádals i o pomoc při tvém zvolení do funkce místostarosty od ostatních zastupitelů z řad KSČM a ČSSD. A já jsem Ti tuto podporu poskytl a zajistil.

Velmi dobře víš, že jsme se setkali již krátce po volbách a na tomto našem setkání jsi vyjádřil myšlenku, že by v radě měly být zastoupeny všechny strany, které získaly alespoň 3 mandáty. Tedy i zástupce Našeho města. Najednou, po týdnu, už to vidíš jako zcela nepřijatelné. Nyní sepisuješ petice a výzvy o tom, co vše hrozného se v našem městě může stát, když nedej bože po 25 letech bude v radě města sedět jeden komunista. Po pravdě, oba dobře víme, že se nestane nic. Možná jen nějaké věci půjdou dopředu více či rychleji. Takže mi z té Tvé deklarace nevychází nic jiného, než Tvoje osobní touha po uchování dobře placeného místa ve vedení města. I když se snažíš ji ukrýt pod nějaké obecné politické fráze.

Možná bys tedy měl ještě vědět, že já na této funkci nijak nelpím. I na jednáních koalice "pro změnu", jak bych ji pracovně nazval, jsem několikrát uvedl, že moje kandidatura za člena rady není nutná, pokud to bude na překážku nalezení nějakého všeobecného konsensu. Naopak, od kolegů z ostatních koaličních stran jsem slyšel výzvy, že mých zkušeností a přehledu v komunální politice chtějí využít.

  Takže, abych uklidnil Tvé "znepokojení": Pokud může napomoci sestavení vedení města a rady města bez účasti těch osob, které v minulém období dokázali svoji neschopnost a nepřipravenost k řízení Slaného ve funkcích starosty a místostarosty, to, že v této radě já osobně sedět nebudu, rád se této své kandidatury vzdám. Rozhodnutí však v této věci ponechám zcela v rukách kolegů a kolegyň z koalice "pro změnu".

L.Peška

Naše město


Email místostarosty Hložka z 24.10., který byl rozeslán z městského úřadu v pátek 24.10. odpoledne.

Milí přátelé, moc už toho asi udělat nemůžeme, ale chceme alespoň touto formou deklarovat náš vztah k chystané koalici a rudo-oranžovo-nějaké radnici. Ze všeho je vidět zřetelná neochota (neschopnost?) ANO převzít odpovědnost vítěze voleb. Asi všechna jednání vede JUDr.Richtr (nedostal se do ZM za Unii pro sport), L.Peška a Ing.Zlámal a spol. Líbí se Vám představa, že starostou bude pan Zálom (ČSSD)? Viděli jste ho někdy na jakékoliv akci města nebo angažovat se pro nějaký klub či organizaci? Už jen ten fakt, že vítěz voleb nabízí nejprestižnější a nejdůležitější post ve vedení města straně, která skončila čtvrtá (o pár desetin procenta hlasů před námi) o něčem vypovídá. Pokud souhlasíte, šiřte prosím připojenou deklaraci mezi lidi a vysvětlujte jim zároveň, k jakému podrazu na voliče ve městě dochází. Pokud bude souhlasit i Libor a paní profesorka Judlová, prosím je také o připojení jejich podpisu.

Hezký den Jarda Hložek


Veřejné prohlášení k povolební situaci ve Slaném

My, níže podepsaní zastupitelé města za ODS, VOLBA PRO SLANÝ, Sdružení KDU-ČSL, SZ, NK a OBČANÉ MĚSTA SLANÉHO respektujeme výsledky voleb a vítězství volebního uskupení ANO 2011. Bereme na vědomí dohodu vítězného hnutí ANO a ostatních členů koalice se subjektem "Naše město"(KSČM, SPO, NK). Rozhodnutí o zapojení člena KSČM do rady města považujeme za neštastné a nepřijatelné. I s ohledem na 25. výročí sametové revoluce veřejně deklarujeme, že nebudeme členy rady města, jejíž součástí bude uskupení Naše město - volební koalice KSČM, SPO a nezávislých kandidátů. Jsme si vědomi, že vzhledem k volebnímu systému a množství kandidujících subjektů je sestavení funkční rady města složité. Zároveň považujeme výběr budoucích členů rady za zásadní. Stejně tak je velmi důležitý kvalitní výběr vedoucích funkcionářů města. Proto jsme i nadále připraveni jednat se všemi demokratickými stranami a hledat řešení respektující názory voličů. Vyzýváme všechny demokratické strany i jednotlivce, aby se k nám připojili.