SLÁNSKÉ NOVINY

Pravda je nebezpečná

2013-11-21 07:29:33, - redakce

Listopadové jednání  městského zastupitelstva opět ukázalo, jak je pravda o parkovacím domě pro některé funkcionáře města nepříjemná a nebezpečná.

Na zastupitelstvu vystoupil dr. Peška s jednoduchým požadavkem, aby byl zveřejněn doslovný přepis z jednání zastupitelstva města ze dne 17.6.2009, na kterém byl projednáván materiál o možnostech řešení parkovací situace v centru města a při němž byla rovněž diskutována otázka parkovacího domu.

Důvod tohoto požadavku byl jednoduchý - pan místostarosta Hložek několikrát vystoupil na veřejnosti i na zastupitelstvu s názorem, že právě usnesení z projednávání tohoto bodu programu opravňovalo  starostu města k podpisu smlouvy o dílu na výstavbu parkovacího domu s firmou Koma. Dr. Peška však označil toto tvrzení pana místostarosty Hložka za úmyslně zavádějící a hrubě zkreslující to, co zastupitelé na tomto jednání opravdu projednávali. A požadoval tak, aby byl zveřejněn kompletní přepis diskuse z projednávání tohoto bodu, včetně výroků a příslibů, které zde k zastupitelům pronesl jak starosta Rubík, tak místostarosta Hložek.

Jednoduchá a logická argumentace, na jejímž základě by bylo možné snadno usoudit, zda argumenty místostarosty Hložka jsou pravdivé či nikoliv.   I když tento požadavek v diskusi podpořilo několik dalších zastupitelů, nakonec ve výsledném hlasování návrh  potřebný počet hlasů nezískal. Proti se postavili jak zastupitelé za ODS, tak i oba místostarostové - pánové Hložek a Hrabánek.

Jasně se tak ukázalo, kdo má zájem na pravdivém a úplném odkrytí všech  informací k parkovacímu domu. A naopak, kdo udělá vše proto, aby pravda o manipulacích s touto veřejnou zakázkou byla co nejvíce utajována a zamlčována.   

 

Více též:

http://www.slanske-noviny.cz/clanek/zatloukat-zatloukat-a-znovu-zatloukat