SLÁNSKÉ NOVINY

Přísně tajné !

2014-03-22 12:33:53, - redakce

Stačí 9 hlasů na zvolení nového slánského starosty? Podle předsedy slánské ODS ano! Čtěte, jak se ODS ve Slaném připravuje na utajenou volbu starosty. 

Na nedávné schůzce slánských koaličních stran proběhla interní tajná volba  slánského starosty. Jediný kandidát, Mgr. Hrabánek, předseda slánské  ODS, v ní získal pouhých 9 hlasů z 15 přítomných členů. ODS však tento výsledek interpretuje jako potvrzení nominace Mgr. Hrabánka na funkci starosty a trvá na tom, aby všichni členové koalice, bez ohledu na jejich vlastní názor, hlasovali jednotně pro tohoto kandidáta.
Aby nebylo pochybností o tom, jak kdo v dané volbě bude hlasovat, prosazuje slánská ODS tzv. veřejnou volbu. Nikoliv v tomto případě obvyklou volbu tajnou. Je prostě třeba pohlídat, jak jednotliví zastupitelé plní pokyny předsedy ODS.
Pokud by některý z nich měl pochybnosti, jak má jeho hlasování vypadat, obeslal jej pan Hrabánek emailem, s přesnými pokyny jak má při volbě postupovat.




----- Original Message -----
From: Martin Hrabánek
To:
www.emSPORTslany.cz ; r.rankova@tiscali.cz ; M.Peterková
Sent: Tuesday, March 04, 2014 8:29 AM
Subject: Re: koalice

Dobrý den všem!
Vzhledem k tomu, že jste se nemohli zúčastnit koaličních schůzek, dovolím si vše shrnout a zaslat Vám několik informací.
1) Koalice se shodla, že má zájem důstojně dokončit mandát. Tudíž se budeme setkávat na koaličních jednáních, abychom mohli programové body zastupitelstva prodiskutovat a vyjádřit své názory.
2) Většina se shodla, že vzhledem k času do voleb není reálné zapracovat dalšího člena vedení města tak, aby se dostatečně seznámil s problematikou řízení města a byl přínosem.
3) Koalice se většinově shodla, že město má mít svého starostu.
4) Koalice se dohodla, že svého kandidáta vybere tajným hlasováním a výsledek tohoto hlasování bude respektován jako návrh koalice.
V tajné volbě jsem byl vybrán a pevně věřím ve Vaši podporu.
Dle názoru koalice by na jednání zastupitelstva měla volba proběhnout tradičním způsobem, t.j. aklamací.
V případě jakýchkoliv dotazů mě neváhejte kontaktovat, rád vše vysvětlím.
Mějte se hezky.
Martin H.
 
S přátelským pozdravem

Mgr. Martin Hrabánek, místostarosta
telefon: 312 511 123, 602 234 859
e-mail:
hrabanek@meuslany.cz

   
Dá se předpokládat, že opoziční zastupitelé budou při volbě starosty těžko hlasovat pro někoho, kdo je spojen s rozsáhlým porušováním zákonů na městském úřadě při sjednávání zakázky na výstavbu parkovacího domu. V čerstvé paměti mají i to, jak se pan místostarosta Hrabánek všemožně snažil zabránit prošetření okolností výstavby parkovacího domu při jednáních městského zastupitelstva. Výhrady k jeho osobě má ovšem i řada členů tzv. radniční koalice. A dá se tak očekávat, že se při volbě nového starosty, v případě osoby  pana Hrabánka zdrží hlasování, nebo se této volby vůbec neúčastní.  

Aby  nemohli tuto volbu nového starosty narušit žádní neloajální jedinci, rozhodla se  slánská ODS zrealizovat celou volbu na jednání zastupitelstva 26.3. až na poslední chvíli. Na programu jednání tato volba totiž není, takže většina občanů města se o ní předem nic nedozví.