SLÁNSKÉ NOVINY

Prodat či neprodat

2017-09-30 13:35:56, - redakce

Nedávné zářijové jednání zastupitelstva města ukázalo, že vyřešit budoucnost Technických služeb nebude jednoduché.

Materiál, který na jednání zastupitelstva předložil radní Bartoníček (STAN), zastupitelé neschválili.  Bartoníček v něm navrhoval odprodat společnosti AVE nejlukrativnější část Technických služeb - tedy tzv. odpadové hospodářství za cca 11 milionů korun. Naopak, město Slaný si mělo od svého partnera odkoupit zbývající část vesměs ztrátových činností TS za částku 16 milionů korun.
Pokud by tedy zastupitelé souhlasili  s návrhem, který předložil radní Bartoníček,  získala by firma AVE nejziskovější část Technických služeb a ještě by mu město vyplatilo nádavkem 5 milionů korun. Naopak město Slaný by za činnosti, ve kterých je prakticky výhradním zadavatelem prací či požadavků  - tj. např. správa hřbitova, provoz plovárny, údržba komunikací apod. zaplatilo firmě AVE 16 milionů korun.
Nebylo tedy divu, že řadě zastupitelů se Bartoníčkem předložený návrh na takovéto vyřešení problematiky Technických služeb nelíbil.
Jediný závěr, který zastupitelé přijali a to navíc pouze rozdílem jednoho  hlasu, je usnesení, že o prodeji TS se bude znovu jednat. Pokud však  Bartoníček nepřijde s novými návrhy na finanční vyrovnání mezi městem Slaný a firmou AVE, asi jen těžko bude přesvědčovat zastupitele, aby s takto  pro město  nápadně nevýhodnou transakcí souhlasili. 


L.Peška

Související články:

http://www.slanske-noviny.cz/clanek/podivne-partnerstvi-v-technickych-sluzbach

http://www.slanske-noviny.cz/clanek/kdo-nic-nedela