SLÁNSKÉ NOVINY

Radnice versus občané

2013-05-22 17:04:05, - redakce

Skoro to vypadá, jako by se slánská radnice vzhlédla ve svých Napoleonských válkách více, než je zdrávo. Alespoň tak vypadají poslední rozhodnutí vedení města, která spíše připomínají vyhlášení nějaké parkovací války proti vlastním občanům.

Po té, kdy v prvním střetnutí bitvy o parkovací dům  vysoko na body vyhrála slánská veřejnost a starosta se svou partou sčítá  těžké finanční ztráty z prázdného parkovacího domu, rozhodla se slánská radnice využít útok obchvatem. Již předem si zajistila obsazení parkovacích míst v centru města a jeho nejbližším okolí různými parkovacími automaty či i poněkud zastaralými parkovacími hodinami. Jen málokdo ví, že část vybraných peněz z těchto parkovacích míst je odváděna zahraničním žoldákům, které si rada města povolala na pomoc proti vlastním občanům.
Slánským občanům i těm, kteří dojíždějí každý den do Slaného za prací, tak do minulého týdne zůstával jen malý kousek parkoviště z původně velkého parkoviště proti Grandu. Ano, zde se dalo ještě minulý týden parkovat za symbolických 20 korun na den, a v sobotu či v neděli vůbec zadarmo.
Bez jakéhokoliv  varování však starostovi muži rozhodli ze dne na den a bez jakéhokoliv zdůvodnění o 1000 procentním zdražení parkovného i na tomto malém plácku. A tak i zde se od minulého týdne platí nehorázných 20 Kč za hodinu nebo 180 Kč za celý den. I když ohrazení tohoto parkoviště a závora u vjezdu zjevně nestálo 100 milionů korun jako vedle stojící starostův parkovací dům.
Navíc, pokud by si některý slánský občan či návštěvník myslel, že si může zajet do Grandu např. na ples či do tanečních ve večerních hodinách či o víkendu a zaparkovat tak, jak byl po léta zvyklý hned proti hlavnímu vchodu do tohoto objektu, má smůlu. Parkoviště bude mimo provozní dobu (pracovní dny 06:00 - 18:00, sobota 06:00 - 12:00) uzavřeno.
Kdo chce, tak přeci může klidně parkovat a platit v sousedním parkovacím domě. Jak průhledné, jak trapné, jak bezohledné, jak zbytečné.
Leč zdá se býti, že marno jest vše usilování slánských konšelů, neb slánská chudina, tovaryši  i měšťané již se bouří a s návratem pravých slánských husitských slavností  otřásá se i stolec starostův.
Tak tedy vězte pane starosto, že do roka a do dne vás slánští občané vyzvou na boží soud. Neb jak praví přísloví: Hlas lidu, hlas boží.