SLÁNSKÉ NOVINY

Rozvoj města se zastavil

2016-06-21 20:14:18, - redakce

Před několik týdny jsem zveřejnil na stránkách Slánských novin úvahu o tom "co všechno nebude". Po včerejším jednání městského zastupitelstva je možné již potvrdit: Nebude nic! Rozvoj města se zastavil.

Na květnovém zastupitelstvu nechal starosta Hrabánek z programu jednání stáhnout materiál, který rekapituloval přípravu jednotlivých investičních města akcí na rok  2016 s tím, že rada města nestihla tento materiál projednat.
Jenomže fakt, že ani o měsíc později si rada města  vůbec nenašla čas se tímto materiálem a přípravou velkých investičních akcí zabývat, svědčí o tom, že pro současné vedení města nejsou plánované investice důležité.
Přesto se ing. Šmehlík na červnovém jednání zastupitelstva dotázal na stav připravenosti jednotlivých investičních akcí, jejichž přípravu původně zahájila v dubnu odvolaná městská rada a s jejichž realizací se počítalo v rozpočtu města na letošní rok. Z vyjádření starosty vyplynulo, že za uplynulé 3 měsíce se s přípravou těchto akcí nepokročilo ani o píď.
Odpovědi starosty města je možné shrnout do tohoto stručného a smutného seznamu:

Rekonstrukce čistírny odpadních vod (plánovaná investice 32 mil. Kč) - do konce roku stavba zahájena nebude.
Výstavba sportovní haly (plánovaná investice 14 mil. Kč) - příprava akce zastavena.
Oprava kanalizace a povrchu ulice Hanžburského (plánovaná investice 10 mil. Kč) - se zahájením stavby se do konce roku nepočítá.
Rekonstrukce vytápění nemocnice (plánovaná investice 14 mil. Kč)  - příprava akce nepokračuje.
Přístavba objektu u 2. ZŠ na Komenského náměstí - dle vyjádření starosty města není potřeba.

Místo výše uvedených investic navrhuje rada města připravit projekt na vybudování chodníků  v Nosačické a v Durasově  ulici. Celkový náklad na tuto investici se odhaduje na 690 tisíc Kč.

Je zjevné, že současné vedení města nemá ani ambice a patrně ani odborné schopnosti  nic technicky a projektově náročnějšího než výstavbu chodníků v letošním roce zrealizovat.

 
L.Peška


Související článek:

http://www.slanske-noviny.cz/clanek/co-vsechno-nebude