SLÁNSKÉ NOVINY

Slánský turistický oddíl

2014-09-29 16:44:12, - redakce

Krátce před komunálními volbami je možné i ve Slaném zaznamenat zvýšenou aktivitu některých místních politiků.

P. Bartoníček (OMS-STAN/ODS) ve své předvolební úvaze na portále OMS (doporučuji ke sledování) nezapřel  erudici politologa, když uveřejnil statistiku  stran a lidí, kteří letos kandidují  ve slánských volbách.  Pro mě nezajímavé čtení, ve kterém jsem se ztratil už v druhém odstavci. Závěr ovšem zajímavý je a o politikovi Bartoníčkovi dost vypovídající :
"Důležité by mělo být hodnocení jednotlivých kandidátních listin podle toho, zda slibují reálný program a jednotlivé kandidáty by bylo potřebné vnímat podle toho, co za nimi je vidět, a ne jen slyšet Biblické "podle skutků jejich poznáte je" totiž platí před volbami více, než kdy jindy."
P. Bartoníček je skutečným prototypem kandidáta, za kterým je toho vidět, myslím  až moc. Jeho stopy  výkonného místostarosty jsou  všude, svou neměnnost názorů (neřekl ovšem jakých) demonstruje zachováním členství  v ODS a kandidaturou za sdružení OMS-STAN na pozici č. 3, která mu skýtá větší naději pro nové funkce. Střet idejí a programu před volbami demonstruje tím, že se vymezuje, proti komu bude hlasovat. Chce se znovu zapojit  do řešení dopravní situace, kde programově pohořel. Pan Bartoníček, mistr slov, kde druhá věta neguje tu předchozí ,si zaslouží být neformálním vůdcem slánského turistického oddílu za funkcemi. 
 Jeho 1. místopředsedou a ideovým souputníkem po stopách bratří Mašínů by mohl být J. Pánek, donedávna natruc zvolený předseda městské organizace ČSSD.  Poté, co organizaci totálně rozložil a nedovedl již účinně čelit snaze o její znovu spojení ze strany vystoupil a další politickou kariéru našel na kandidátce KDU-ČSL, vedené polickým matadorem Kočkou, kterého hodlá také přeskočit do nejvyšších pozic.
S chronickou činorodostí by mohla aspirovat na cenu "turista roku" L. Dobešová. Těžko najdeme na slánské politické scéně někoho, kdo v posledním období vystřídal tři politická seskupení.   Ještě před dvěma lety vystupovala  jako aktivní členka Věcí veřejných, v loňském roce vstoupila do Hnutí pro sport a nyní kandiduje za OMS-STAN.  Na slánské politické scéně je známa jako členka Kontrolního výboru a manželka exministra školství, aktivně se zapojila do kauzy slánského gymnázia a pasivně do popisu činnosti kontrolního výboru ve SL.
Jejím ideovým a programovým kolegou se stal M. Matoušek (OMS/STAN) - lídr nového uskupení, dosud působící v zastupitelstvu, kde byl zvolen za ODS, ze které ovšem pro ideové a programové neshody vystoupil (programu se zpronevěřila ODS, on zůstal na pozicích).Veřejně se vyhrazuje proti levicovým uskupením ve Slaném, což odůvodňuje traumaty, které postihly jeho rodinu v minulosti.
Významem nikoliv posledním členem turistického oddílu je M. Doupovec, kandidující hned za P. Bartoníčkem na 4. pozici OMS-STAN.  Jako bývalý člen výboru TOP 09 a současný místopředseda finančního výboru   má za cíl likvidovat fámy a polopravdy o stavu městských financí.  Bude to skutečně pikantní od člověka, který za toto volební období 4x podpořil rozpočet ,závěrečné účty a audity hospodaření.
Slánský turistický oddíl dravě se znovu deroucí na vrchol komunální moci má v nových tričkách a s novými logy velké cíle.
Jsou události, u kterých není možné si nepoložit otázku, co zatím je. Zejména v politice je odpověď na tuto otázku mnohdy velmi jednoduchá.

Vladimír Dosoudil

kandidát ČSSD do komunálních voleb