SLÁNSKÉ NOVINY

Smečenské sportovní hry

2017-05-08 11:06:48, - redakce

aneb "Smečno běží pro Péťu".

Péťa s maminkou a Kulturní komise města Smečna ve spolupráci s rádiem Relax, Bárou Ladrovou, Kladenským deníkem, Kontem Bariéry, Domovem pod Lipami, Partasem, smečenskými Hasiči, Spolkem přátel Smečna, Vojenským skanzenem Smečno, Slánskými Veterány a se všemi dalšími nejmenovanými, Vás srdečně zvou na den plný sportu, soutěží, skotačení a to dne 
27.5.2017 do zámecké zahrady ve Smečně.  
Připraveno je pro Vás naplněné odpoledne, kdy můžeme společně zabrat pro dobrou věc. A stejně jako vloni si nasadíme klaunské nosy a pomůžeme  smečenskému rodákovi Péťovi. A jak všichni víme, Péťa je 5ti letý klučina, který po těžké autonehodě statečně bojuje, aby se jeho stav zlepšil. K tomu je ale potřeba kromě spousty sil a vytrvalosti i nemalý peníz. A my všichni můžeme pomoci nejenom finančním přispěním do benefiční pokladničky, která bude připravena, ale hlavně samotnou přítomností a třeba i tím, že poběžíte v rámci projektu "Run and help" a vyzkoušíte si spoustu dalších sportovních stanovišť, která jsou určena pro všechny věkové kategorie. Skvělá nálada a sportovní atmosféra zaručena. Předem všem moc děkujeme za pomoc.
Smečenské sportovní hry  zahájíme zapálením slavnostní pochodně a průvodem sportovců, tedy nás všech, kteří přijdeme. Srdečně uvítáme smečenské sportovce a sportovkyně se svými již získanými medailemi a poháry. Přijďte!!! 
 
Váš pohyb po stanovištích bude zaznamenán do "Karty sportovce". Odměny pro každého a neopakovatelné zážitky již čekají. 
Díky pomoci Konta Bariéry bude možné zakoupit klaunský nos v rámci projektu "Pomáhej s úsměvem" a zúčastnit se benefičního běhu v rámci projektu "Run and Help", v našem případě pod názvem "Smečno běží pro Péťu". Kulturňačky Vám budou zapisovat počty uběhnutých koleček a sčítat uběhnuté metry a kilometry na podporu Péťy. Každý, kdo doběhne, ten vyhraje.
Během pro Péťu se pokusíme vybrat na jeho účet u Konta Bariéry potřebné korunky. Jak se můžete zapojit Vy? Jednoduše - stačí jen, abyste se rozhodli, jakou částku věnujete za každé svoje uběhnuté kolečko a pak se už jen postavili na start a vyběhli. Nikdo nezávodí, časy se neměří, vítězové jsme všichni. 

Mottem je: 
"NESEĎ DOMA, KDYŽ MŮŽEŠ BĚHAT! KAŽDÁ KORUNA, KTEROU VYBĚHÁME, POMŮŽE. I MALÝ PŘÍSPĚVEK MÁ SMYSL, KDYŽ NÁS POBĚŽÍ VÍCE. A MY VE SMEČNĚ TO DÁME!!!" 
Výtěžek bude věnován Péťovi, jeho příběh najdete na: http://www.kontobariery.cz/Komu-pomahame/Komu-muzete-pomoci/Peta-K.aspx
Akce se koná pod záštitou KONTA BARIÉRY.
Benefici přijedou osobně podpořit zástupci kladenských Rytířů. Podpořit akci přijedou i další známé osobnosti, nejenom z oblasti sportu.  Mediálně i osobně akci podpoří rádio Relax a Kladenský deník. 
Pojďme si tedy pro nosy a běhejme. 

 
K. Hvězdová a L. Iblová