SLÁNSKÉ NOVINY

Starostova lež má krátké nohy

2016-05-19 14:55:32, - redakce

Starosta Hrabánek lhal zastupitelům při jednání o Technických službách!

Na jednání květnového zastupitelstva se člen zastupitelstva a člen dozorčí rady Technických služeb, pan Hůla, dotázal starosty města, proč byla zrušena předem plánovaná  a na polovinu dubna řádně svolaná valná hromada Technických služeb.
Starosta Hrabánek odpověděl,   že k tomu nemá žádné informace.
Následně se s podobným dotazem obrátil na přítomného jednatele TS, pana Kučeru, též zastupitel Peška. Ale i pan Kučera, jednatel T.S. s.r.o., odmítl na tuto otázku odpovědět.
Již po několika dnech  se však v emailové korespondenci mezi druhým jednatelem TS panem Fadjelevičem a členy dozorčí rady  objevuje informace, že svolání valné hromady bylo odložena na žádost vedení města Slaný.
Vzhledem k tomu, že vedení města dnes tvoří pánové Hrabánek a Zálom (starosta a místostarosta) a oba byli na jednání zastupitelstva při diskusi o této problematice přítomni, není možné učinit jiný závěr, než že STAROSTA MĚSTA, Mgr. HRABÁNEK, zastupitelům  LHAL. A to vědomě a úmyslně.
O tom, proč jsou zatajovány členům zastupitelstva informace o činnosti Technických služeb můžeme jen spekulovat. Jednatel s.r.o., pan Kučera, by také měl vysvětlit z jakých důvodů svévolně porušuje  ustanovení zákona o činnosti obchodních společností.
Dubnová valná hromada TS měla řešit několik věcí. Především rozhodnout o rozdělení zisku společnosti za minulé období. Město Slaný mělo zájem o převedení 3 milionů korun do rozpočtu města. A v tomto duchu by na valné hromadě postupovali i zástupci města, pan Zlámal a pan Hůla.
Dále se měla valná hromada zabývat neoprávněně vystavenými fakturami ze strany TS z let 2013 a 2014. Chaos v těchto fakturacích v hodnotě několika milionů korun vznikl v době, kdy ve vedení města byli pánové Hrabánek a Hložek. Nové vedení města, které nastoupilo po listopadu 2014 postupně rozkrývalo celý problém neoprávněně  vystavovaných faktur ze strany TS a též nepodložených úhrad těchto faktur  odborem životního prostředí. K čemuž údajně docházelo na základě přímého příkazu tehdejšího starosty Hrabánka.
Řešením tohoto problému byli předchozí radou města pověřeni tehdejší místostarosta města ing. Zlámal a člen rady pan Hůla.  Díky jejich práci se podařilo specifikovat a vyeliminovat oprávněné a neoprávněné fakturace a na duben svolaná valná hromada měla tuto problematickou kauzu definitivně uzavřít.
Zdá se však, že novému vedení města tato zjištění a jejich náprava není po chuti a dělá tak vše proto, aby se celý problém ututlal.
Do tohoto kontextu zapadá i neúspěšný pokus o odvolání ing. Zlámala jako zástupce města  na valné hromadě Technických služeb,  který inicioval starosta Hrabánek  a člen rady Bartoníček na květnovém jednání městského zastupitelstva. Pro návrh na odvolání ing. Zlámala však starosta Hrabánek nenašel dostatečnou podporu zastupitelů. Nemohl tak  realizovat ani jeho další návrh, aby město na valné hromadě zastupoval ing. Bartoníček.