SLÁNSKÉ NOVINY

Technické služby v krizi

2017-10-24 19:54:02, - redakce

V úterý večer se v rámci přípravy na středeční jednání městského  zastupitelstva sešla skupina opozičních zastupitelů. Řešila především otázku prodeje části Technických služeb. 

Zastupitelé konstatovali, že vinou dlouhé nečinnosti rady města i odpovědných osob ve vedení slánské radnice, především radního Bartoníčka, se další činnost Technických služeb ocitla ve vážné krizi. Problémy, které je třeba řešit, jsou  známé již dva roky. Přesto je Bartoníček řeší teprve několik posledních týdnů. A to navíc velmi špatně. 

Minulé jednání zastupitelstva, které se konalo 11. října, neschválilo Bartoníčkem předložený návrh na prodej části Technických služeb firmě AVE. Přesto však starosta Hrabánek a radní Bartoníček předkládají na další narychlo svolané jednání zastupitelstva tentýž materiál. Bez jakékoliv podstatné změny. Některým opozičním zastupitelům tento postup připadá, jako by vedení slánské radnice ani nemělo zájem o odsouhlasení jimi předloženého návrhu.  

Zastupitelé také vyjádřili svůj podiv nad tím, že s nimi o takto zásadní změně v organizaci Technických služeb, ani o jejich připomínkách nikdo z radnice nejedná. Na dotazy, které mají zastupitelé na radního Bartoníčka, který má celou problematiku ve své gesci, Bartoníček prakticky nereaguje.

Opoziční zastupitelé mají vážné výhrady k některým ustanovením předložené smlouvy. Nejen k ceně, kterou by mělo město Slaný za část Technických služeb zaplatit, ale také k tzv. konkurenční doložce, která městu Slaný zakazuje jakoukoliv činnost v oblasti odpadového hospodářství.  To by do budoucna měly zajišťovat ryze privátní firmy.  A to se řadě zastupitelů nelíbí.

Vinou vedení slánské radnice se tak činnost Technických služeb dostává do složitých problémů. Není totiž vůbec jasné jak budou od nového roku fungovat, jaké činnosti budou zajišťovat, jaká bude jejich vlastnická struktura.