SLÁNSKÉ NOVINY

Už se perou ...

2018-10-17 19:03:46, - redakce

Sotva se zavřely volební místnosti v některých slánských politických stranách to začalo pěkně vřít.

Na úvod připomeňme, že do městského zastupitelstva byli za OMS / STAN zvolení pan Bartoníček, pan Nič a paní Matoušková. Ale již hodinu po vyhlášení výsledků (obrazně řečeno) se dokázali tito zastupitelé pohádat mezi sebou. Pro ty, kteří nemají čas hledat různé zprávy na facebooku přetiskujeme úvodní zprávu a následnou komunikaci mezi zvolenými členy OMS / STAN.

Touto cestou si dovolujeme oznámit, že Pavel Bartoníček ukončuje svoji spolupráci s ostatními zvolenými členy kandidátky OMS/STAN a s hnutím STAN a bude v zastupitelstvu postupovat samostatně.
Pavlovi děkujeme za práci, kterou úspěchu kandidátky ve volbách věnoval.
O postupu v povolebním vyjednávání budeme informovat.

Pavel Martiník OMS / STAN


Pavel Bartoníček (lídr kandidátky OMS / STAN) na to reagoval následovně:

No pravda je trochu jiná. Zatímco někteří z nás bojovali o každý hlas pro celou kandidátku, jiní již domlouvali vlastní cestu. Včetně osobní kampaně v posledním týdnu před volbami, na úkor kampaně společné. Takže po úspěšných volbách se dva zvolení zastupitelé - Matoušková a Nič (případně jeden z nich za souhlasu a podpory toho druhého) - okamžitě domlouvali s předsedou ODS a starostou Martinem Hrabánkem. Aniž by respektovali prostou slušnost, že lídr domluví vyjednávací tým a pak s tímto týmem vyjednává s ostatními subjekty. Jsem tedy lídr, který těm dvěma pomohl ke vstupu do zastupitelstva. To se jim totiž před 4 roky nepodařilo. Nič měl tehdy 559 hlasů (nyní 670), Matoušková měla tehdy 544 hlasů (nyní 959). Tehdy ani jeden neuspěli, nyní ano.
Mohli jsme, vzhledem k našemu strategickému potenciálu (bez minimálně 2 osob z naší kandidátky by totiž ODS koalici nepostavila), podmínit naší účast kompletním splněním našeho programu během čtyřletého volebního období. Ale podmínit to též naplněním snů dvojice M+N. U Niče členstvím v radě města, u Matouškové platbami pro nemocnici. Navíc bychom měli docela silnou pozici, kterou by se nedařilo ignorovat. Po mém boku by však Nič mohl být těžko vnímám jako slánský lídr STAN, tak mne bylo potřeba odstavit. Asi bych veřejně nereagoval, protože špinavé prádlo se má prát doma. Teze "Pavel Bartoníček ukončuje svoji spolupráci s ostatními zvolenými členy kandidátky OMS/STAN" mě však vedla k tomu, abych vysvětlil, že věc se má trochu jinak.


Paní Markéta Matoušková odpovídá jen stručně:
krátce, stručně... Pavle, lžeš a ty to víš

Bartoníčkova replika:
Markéto, fb snese hodně, tak piš co chceš. Čím méně důkazů, tím více pocitů. Myslím, že čtyřleté volební období jasně ukáže, jak to je.