SLÁNSKÉ NOVINY

V našem kině uvidíte

2015-09-02 13:09:55, - redakce

Romantika filmových večerů pod širým nebem sice již skončila, avšak program plný aktuálních filmových novinek a hitů i nadále pokračuje.

KURÝR: RESTART (3. - 4. září) ve 2D
Profesionální kurýr Frank Martin se musí proti své vůli spojit s nájemnou vražedkyní Annou, aby zlikvidovali skupinu bezcitných ruských překupníků s lidmi. Ověřený mix akce s úžasnými kung-fu scénami, vizuálně excelentními automobilovými honičkami, zabijácky krásnou ženskou a známým bessonovským nadhledem.

V HLAVĚ (5. - 6. září) ve 2D
Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi - Radostí, Strachem, Hněvem, Znechucením a Smutkem. Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Originální animák v českém znění pobaví děti i dospělé.

WE ARE YOUR FRIENDS - PÁRTY ZAČÍNÁ (7. - 8. září) ve 2D
Příběh o hledání vlastního stylu zasazený do světa elektronické hudby a hollywoodského nočního života, ve kterém ctižádostivý 23letý DJ Cole tráví dny tím, že kuje pikle se svými přáteli z dětství, a po nocích pracuje na skladbě, se kterou udělá díru do světa. Všechno se ale změní v okamžiku, kdy se seznámí s charizmatickým, ale poněkud pošramoceným postarším DJ Jamese, který si ho vezme pod svá křídla. V hlavní roli Zac Efron.

MUNE - STRÁŽCE MĚSÍCE (9. - 10. září) ve 2D a 3D
Malý faun Mune byl jmenovaný strážcem Měsíce, ale protože má málo zkušeností, způsobí nehodu, která ohrozí nejen Měsíc, ale i Slunko. Aby napravil svou chybu, musí se spolu se svými přáteli postavit nebezpečnému Titánovi a vrátit nebeským tělesům jejich místo na obloze. Animovaný snímek z dílny francouzských tvůrců v českém znění.
 
DOMÁCÍ PÉČE (11. - 12. září) ve 2D
Česká komedie, která láká a překvapuje diváky od svého uvedení v Karlových Varech. Obětavá zdravotní sestra Vlasta při své práci na jihomoravském venkově ošetřuje spoustu rázovitých místních pacientů. Když se však dozví, že sama potřebuje pomoc, musí ji začít hledat mimo prostředí, které zná. Díky dceři jednoho z pacientů a její esoterické mentorce začíná objevovat svět alternativního léčení a díky němu snad i sebe samu... V hlavních rolích: Alena Mihulová a Bolek Polívka.
 
GANGSTER  KA (13. - 14. září) ve 2D
Peníze jsou silně návyková látka, a proto gangsteři umírají předčasně. Kriminální thriller Gangster Ka je natočen podle námětu Jaroslava Kmenty, který je autorem knihy "Padrino Krejčíř". Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Hrají: Hynek Čermák, Alexej Pyško, Miroslav Etzler a další.

PAŘÍŽSKÁ BLBKA (15. - 16. září) ve 2D
"Blbka" od narození se rozhodne skoncovat se svým nudným životem a ulovit prince Harryho. Když je vyhozena z dalšího zaměstnání, třicetiletá Camilla, blbka od narození, se rozhodne s ordinérním životem nadobro skoncovat. Cíl je jasný: zaslouží si mít život lepší než zbytek lidstva. Nemůže se přece takhle trápit - jezdit veřejnou dopravou s ostatními lidmi nebo pracovat pro šéfa se smradlavým dechem! Ne - Camilla si zaslouží mnohem víc.
 
NIKDY NENÍ POZDĚ (17. - 18. září) ve 2D
V původním a velmi poutavém snímku, plném živých hudebních vystoupení, Streep ztvárňuje postavu Ricki Rendazzové, slavné kytaristky, která se ve snaze splnit si své sny o rockandrollové slávě dopustila nepřeberného množství životních chyb. Během návratu domů dostává tváří v tvář své rodině šanci tyto chyby napravit a změnit se.

RŮŽOVÝ KAVALÍR (20. září) ve 2D - opera v kině
Láska a intriky ve Vídni 18. století. Komediální opera z roku 1900 je jedním z nejslavnějších děl německého hudebního skladatele Richarda Strausse. V roli maršálky - kněžny z Werdenbergu se představí Renée Fleming a jejího mladého milence ztvární Susan Graham. Další pěvecké party pod dirigentskou taktovkou Jamese Levinea zastanou například Kristinn Sigmundsson a Thomas Allen. Dirigent: James Levine
 
SINISTER 2 (21. - 22. září) ve 2D
Volné pokračování úspěšného hororu nás zavede do opuštěného venkovského domu, do kterého se nastěhuje Courtney Collinsová se svými dvojčaty, devítiletými syny Dylanem a Zachem. Brzy ale zjistí, že nejsou mezi stěnami domu asi až tak úplně sami. Na scénu krvavého příběhu se vrací stará promítačka a filmy, kamera, duše dětí, zavražděné rodiny využité jako oběť něčemu či někomu... Malý Dylan se mění, chová se stále záhadněji a zdá se být pod vlivem divných sil. Bagulova chvíle se blíží. Je nějaká naděje zastavit blížící se krvavý rituál?

LABYRINT: ZKOUŠKY OHNĚM (23. září) ve 2D
Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek.

FILMOVÝ DOBRODRUH KAREL ZEMAN (24. září) ve 2D - představení pro seniory
Tento dokumentární film je životopisným dílem, které se ohlíží za životem, dílem a významem klasika světového filmu. Zároveň odhaluje inspirativní zdroje jeho tvorby, ohlas ve světě a nahlédne do kuchyně průkopníka filmových triků. Pokud spočteme ceny z festivalů, divácký ohlas v zahraniční distribuci i množství publikací a počet filmových tvůrců, kteří Karla Zemana uvádějí jako inspirační zdroj, dojdeme k závěru, že Karel Zeman je jedním z nejúspěšnějších a nejvíce ceněných českých filmařů ve světě.
 
IRACIONÁLNÍ MUŽ (24. září) ve 2D - filmový klub
Příběh od mistra vztahových konverzačních příběhů. Uznávaný profesor filozofie Abe Lucas je už víc než rok emocionálně na dně. Nemůže psát, nemůže dýchat, nemůže si vzpomenout na smysl života, z ničeho se nedokáže radovat. Cokoliv kdy zkusil, mu nepřináší uspokojení. Jeho jediným spolehlivým přítelem je alkohol. Abe přijíždí učit na fakultu do malého městečka, kde se brzy zaplétá se dvěma ženami. V hlavních rolích: Joaquin Phoenix a Emma Stone. Režie: Woody Allen     
 
LOVE (25. září) ve 2D
Kontroverzní francouzské erotické drama o všech podobách lásky. LÁSKA stojí mimo dobro a zlo. LÁSKA je genetická potřeba. LÁSKA je změněný stav vědomí. LÁSKA je tvrdá droga. LÁSKA je duševní choroba. LÁSKA je mocenská hra. LÁSKA přesahuje lidské já. LÁSKA je oslepující světlo. LÁSKA je sperma, tekutiny a slzy. LÁSKA je vzrušující příběh o chlapci, dívce a DALŠÍ DÍVCE.
 
MALÝ DRÁČEK (26. - 27. září) ve 2D
Lákavý animák v českém znění. Dráček Kokosáček a jeho kamarád Oskar se narodili na Dračím ostrově, ale jsou jiní než ostatní. Kokosáček je létající drak, který nelítá a Oskar je drak masožravec, který se stal vegetariánem. Společně s vynalézavou dikobrazicí Matildou musí zachránit ostrov před nebezpečnou sopkou, která se po letech najednou probudila. Bude to ale možné jenom tehdy, pokud draci všech velikostí a barev uzavřou mezi sebou mír a spojí síly k záchraně jejich nádherního ostrova.
 
MÉĎA 2 (28. září) ve 2D
Nejukecanější plyšový medvěd se ožení a chce se usadit? Některým plyšovým medvědům nestačí, že umí chodit, mluvit, hulit a milovat se s prsatými blondýnami. Někteří si dokonce chtějí pořídit vlastní dítě! Mimořádně úspěšná komedie Méďa názorně předvedla, že když jste z plyše, nic vás nezastaví, aspoň co se humoru týče. V hlavní roli Mark Wahlberg.
 
EVEREST (29. - 30. září) ve 2D a 3D
Everest v režii Baltasara Kormákura rekapituluje jednu z nejtragičtějších expedic, při které majestátní masív poslal svým vyzyvatelům mrazivé varování. Píše se polovina devadesátých let a Himaláje se stávají oblíbenou turistickou destinací. Na osmitisícovky už nešplhají jen zkušení horolezci, ale táhnou se tam celá procesí dobrodruhů z celého světa. Horští vůdci Rob Hall a Scott Fischer přesto nic nepodceňují a do své expedice na nejvyšší bod naší Země berou jen lidi, kteří mají něco za sebou. Stačí však drobná odchylka od plánu, náhlá změna počasí a klíčovou otázku "Podaří se nám horu zdolat?" vystřídá otázka mnohem zásadnější. "Dokážeme přežít?" V hl. rolích Jason Clarke a Jake Gyllenhaal.