SLÁNSKÉ NOVINY

Výzva ke svolání mimořádného zastupitelstva

2016-09-29 16:06:57, - redakce

Jedenáct opozičních zastupitelů podepsalo a předalo minulý týden starostovi  města výzvu ke svolání mimořádného jednání zastupitelstva města.

Zastupitelé jsou nespokojeni s tím, jak nepravdivě informuje starosta Hrabánek v oficiální tiskové zprávě města o důvodech jejich opuštění zářijového jednání zastupitelstva.
Starosta Hrabánek tvrdí, že "opozice se odmítla podílet na rozhodování o investičních akcích, Technických službách či rekonstrukci ČOV". Pravý opak je však pravdou! Opoziční zastupitelé opustili jednací sál na protest proti skandálnímu rozhodnutí  koalice drasticky omezit  jakoukoliv diskusi ke všem projednávaným bodům programu.

I z těchto důvodů chtějí opoziční zastupitelé znovu projednat  přípravu rekonstrukce čističky odpadních vod i harmonogram převzetí vodárenské infrastruktury pod vlastní správu města, které se doposud současné vedení slánské radnice  brání. Řada těchto zastupitelů má obavy, že zpožďování přípravy obou těchto akcí i neřešení dlouho předem známých problémů může vážně ohrozit připravenost města na čerpání  dotace, která je předběžně stanovena ve výši 63 milionů korun.
Jednání tohoto mimořádného zastupitelstva by mělo proběhnout nejpozději do 14. října 2016. Starosta města doposud žádnou informaci o termínu konání zastupitelstva však zatím nezveřejnil. Dá se očekávat, že se bude snažit jednání zastupitelstva odložit na co nejpozdější datum.

Jaké otázky chtějí opoziční zastupitelé s vedením města projednat? Zde jsou některá vyjádření:

MUDr. Jakub Heřman (USZ): "Podpořil jsem svolání mimořádného zastupitelstva, protože si myslím, že v rozhodování o tak důležitých  tématech pro Slaný, by neměla být omezována diskuze."

Martin Cílek (Naše město): "Podpořil  jsem tuto výzvu proto, že se mi nelíbilo silové ukončení jakékoli diskuse koalicí s pověřením pana Rubika jako mluvčím. A to v nejdůležitějších otázkách jakými jsou investiční akce města!"


JUDr. Tomáš Richtr (USZ): "Chtěl bych si poslechnout, jestli pan Zálom, který má mít na starosti rekonstrukci čističky odpadních vod a který ještě ve funkci starosty vůbec netušil o co v té věci jde,  ještě jednou zopakuje naprosté nesmysly, které ještě před omezením diskuse pronesl o dalším postupu při rekonstrukci čističky a které zřejmě pochytil od svých nových kamarádů z firmy, která pro město Slaný administruje veřejné zakázky, které do letošního června běžně prováděl úsek manažera rozvoje města."

Ing. Tomáš Drholec (USZ): "Podpořil jsem svolání mimořádného jednání zastupitelstva  z toho důvodu, že v rámci tak důležitého bodu pro město Slaný jakým jsou investice, bylo koalicí neuvěřitelně odsouhlaseno značné omezení diskuze pro jednotlivé zastupitele. Svolání mimořádného jednání vidím jako jedinou možnost, aby se tento bod v co nejkratším čase opět objevil na jednání zastupitelstva a byla o něm řádně vedena diskuze."


Ing. Luboš Šmehlík (Naše město): "Chci vysvětlení různých výstupů:
"Zastupitelstvo města neprojednávalo cyklostezku, ale pouze návrh Smlouvy o spolupráci mezi městem Slaný a obcí Žižice, která by umožnila společný postup při přípravě realizace cyklostezky mezi Slaným a Vítovem" píše na blogu OMS první uvolněný radní pan Ing. Pavel Bartoníček,

"Zastupitelstvo schválilo výstavbu cyklostezky Slaný -Vítov." píše na stránkách ODS starosta pan Mgr. Hrabánek.

Na zastupitelstvu chci jak jednomu tak druhému dát prostor k tomu aby přesvědčil svého oponenta o své pravdě (rozuměj lži)."


Více o průběhu zářijového jednání zastupitelstva města si přečtete zde:

http://www.slanske-noviny.cz/clanek/zavrete-jim-huby