SLÁNSKÉ NOVINY

Zajištění školní docházky bude prioritou

2016-02-27 09:44:09, - redakce

Ve čtvrtek 25. února se na slánské radnici uskutečnila schůzka vedení města, členů městské rady a ředitelů slánských základních škol.  Téma bylo jediné: Jak zajistit školní docházku pro narůstající počet slánských dětí v  příštích několika letech.

Účastníci jednání se shodli na tom, že v letošním roce je kapacita slánských škol pro nastupující prvňáčky ještě postačující, ale od příštího školního roku (2017/2018) může být již situace kritická.
Vedení města a městská rada tak již několik měsíců intenzivně pracuje na možnostech rozšíření kapacity slánských základních škol. Ještě v letošním roce by mohly úpravou některých prostor na 3. ZŠ vzniknout 2 nové učebny (resp. školní třída a družina). S adaptací odborné učebny na klasickou se počítá i na 2. ZŠ.
Město rovněž požádalo o dotaci MŠMT na přístavbu tělocvičny a dvou učeben v areálu 2. základní školy. S touto investicí se však počítá nejprve v roce 2017. Jiný problém řeší 1. základní škola Na Hájích, kde na hraně kapacitních možností je školní jídelna.
Ve spolupráci s ředitelkou střední ekonomické školy je připravována i záložní varianta umístění některých tříd do objektu SEŠ, kde jsou v současné době některé prostory volné a mohly by tak být od školního roku 2017/2018 taktéž využity.