SLÁNSKÉ NOVINY

Zakázané noviny

2016-09-22 15:06:24, - redakce

V těchto dnech si na našich distribučních místech můžete vyzvednout zářijové vydání Slánských novin. Je však možné, že dostupnost  tištěných Slánských novin bude obtížnější než v případě úvodního červencového vydání.

Rada města totiž vydala nařízení vedoucím pracovníkům městských organizací, aby distribuci Slánských novin v jejich prostorách zabránili. Zdůvodňují to tzv. propagací politických stran, ke které by mělo prostřednictvím Slánských novin docházet.
I když sice není v České republice propagace politických stran ničím zakázána, je třeba se proti tomuto označení  ohradit! Slánské noviny se věnují pouze a jen našim "domácím" slánským tématům. Slánské noviny jsou vydávány soukromým subjektem, hrazeny z příspěvků dobrovolných dárců, jejich obsah nepodléhá  žádné cenzuře ani žádnému schvalovacímu procesu  jakéhokoliv orgánu jakékoliv politické strany.  A to je možná právě to nebezpečné. Slánští radní se totiž bojí pravdy, kterou by se prostřednictvím  těchto novin mohli občané města dozvědět. Nestačí tedy již tvrdá cenzura obsahu Slánské radnice, v které vedení města  soustavně odmítá zveřejňovat  články opozičních zastupitelů. Je třeba přitlačit. Že to není právě v souladu s deklarovanou svobodou slova či svobodou tisku? To ve Slaném nevadí. Podstatné je udržet se u moci co nejdéle za jakoukoliv cenu.

A tak si v radničním Infocentru Slánské noviny patrně nevyzvednete. Ale i tak je ještě spousta dalších míst, kde je budete moci najít. Pravda, pokud nebudou již rozebrány.  Sice jsme oproti červencovému vydání zvýšili náklad  o 20%, ale asi ani to nebude stačit.

Takže kam pro Slánské noviny? Zkuste to zde:

Kavárna Wilson (Wilsonova ulice)
SLAN tour (Wilsonova ulice, vedle divadla)
Masné krámy (Londa /Husova ulice)
Prodejna potravin "U Pánka"
Nádraží ČD
Aquapark (VSH)
Zimní stadion (VSH)
Nemocnice Slaný
Hranolkárna (bufet, Hanžburského ulice)
Poliklinika
Restaurace Hamburk
Billa
Golem (Třebízského ulice)
Slánské reality (u tržiště)