SLÁNSKÉ NOVINY

Zastupitelé žádají svolání mimořádného zastupitelstva

2013-10-24 17:53:50, - redakce

Některým zastupitelům došla trpělivost s liknavostí starosty ve věci svolání náhradního jednání mimořádného městského zastupitelstva.

Původně stanovený termín mimořádného zastupitelstva na 23. října byl vedením městského úřadu několik dní před konáním zrušen, neboť městský úřad nezajistil zákonné podmínky pro svolání tohoto jednání. A protože ani po týdnu nebyl starostou města stanoven nový termín jednání, rozhodla se skupina zastupitelů zaslat vedení města oficiální výzvu ke svolání tohoto jednání. Ze zákona je tak starosta povinen svolat jednání zastupitelstva nejpozději do 3 týdnů.

Zastupitelé požadují, aby na program jednání byly zařazeny především body týkající se kauzy parkovacího domu.   

a) Informace místostarosty města, pana Jaroslava Hložka o splnění úkolu, který mu ve věci vyjasnění právního rámce smluv na výstavbu parkovacího domu uložilo městské zastupitelstvo dne 25.9.2013.

b) Zpráva kontrolního výboru o prověření připomínek dr. Pešky na jednání městského zastupitelstva dne 26.6.2013.

c) Zpráva městské rady o projednání  nezodpovězených dotazů z jednání městského zastupitelstva dne 25.9.2013.

d) Vyjádření rady města k změně časů - dotaz Ing. Zlámala (OMS) na městskou radu na jednání zastupitelstva dne 26.6. a písemně předán dne 12.7.2013 na MÚ.

 

Zároveň žádají, aby jednání zastupitelstva bylo svoláno nejdříve od 16. hodin, aby se jej mohli účastnit i občané města (obvyklý čas začátku jednání zastupitelstva je ve Slaném  od 15:00).