SLÁNSKÉ NOVINY

20 let slánských Barracudas

2014-06-28 12:25:43, - redakce

BENEFIČNÍ OSLAVA 20 LET SLÁNSKÝCH BARRACUDAS VYNESLA 9 TISÍC KORUN PRO FN MOTOL.

Uplynulý víkend proběhla oslava 20 let založení florbalového oddílu FbC Barracudas Slaný. Součástí akce, pojmenované jako Memoriál Ládi Fridricha, byla také veřejná sbírka pro dětskou onkologii v pražské  FN Motol. Slánští florbalisté společně s personálem tuřanské restaurace U Jezírka mezi sebou vybrali 9 tisíc korun. Za ně nakoupí tablety, které dětem zkrátí pobyt v nemocnici.

Oslava významného výročí se konala ve slánské hale BIOS. Celé sobotní odpoledne zde probíhaly turnaje ve florbalu a futsalu, kterých se účastnilo na čtyřicítku současných i minulých hráčů Barracudas.

Přátelské setkání se ale stalo především příležitostí vzpomenout na jednoho ze zakladatelů oddílu, Láďu Fridricha, který před dvěma lety podlehl rakovině. Na jeho památku se florbalisté složili alespoň na symbolický dárek pro děti, které musí s touto nemocí bojovat a tráví svůj čas místo na hřišti v nemocničním prostředí.


Florbalovým oddílem prošlo za jeho dvacetiletou historii přes 150 hráčů a činovníků. Z jejich řad vzešlo i několik hráčů elitních extraligových týmů - Petr Lacko (Kladno, Future Praha), Lukáš Reymar (Liberec), Roman Sagač (Tatran Střešovice), Filip Dolejší (Liberec), Ondřej Richtr (Chodov). Dnes se Barakudy opírají o tři družstva - žáky, dorost a muže, kteří aktuálně hrají přebor Prahy a Středočeského kraje.