SLÁNSKÉ NOVINY

Anketa Sportovec roku

2021-03-24 14:50:19, - redakce

Možná se podivíte, že když uplynulý rok sportu nepřál, tak o jakém sportovci to bude vlastně řeč? No přeci o tom, na kterého jsme už málem zapomněli - toho za rok 2019.

Vyhlášení ankety o nejlepšího sportovce roku Středočeského kraje se totiž v březnu 2020 mělo uskutečnit ve Slaném. Společně s  kolegou z výboru pro sport, Petrem Kotenem (ODS), jsme se na tuto akci dost těšili a to i proto, že jsme se přípravě tohoto vyhlášení ankety v našem "domácím" městě dost věnovali.  Nakonec se ovšem všechny plány musely několikrát změnit. Nejprve se březnový termín změnil na zářijový. A protože ani na podzim nešlo tuto anketu vyhlásit, tak se chvíli uvažovalo i o i jaru 2021. A to i z toho důvodu, že za rok 2020 nebylo vlastně moc co hodnotit. Ale jak všichni víme, ani to nedopadlo.    

Nejlepší sportovci kraje tak obdrželi od vedení kraje alespoň  nějaký diplom, když už se jim nemohlo dát té veřejné pocty, kterou si dozajista všichni zaslouží. Mne navíc hodně mrzelo, že právě ve Slaném mohlo na podium pro nejlepší vystoupit i několik slaňáků. A tak se alespoň dodatečně podívejme, kdo ze slánských sportovců se  umístil mezi nejlepšími.  

V kategorii "Nejlepší sportovec" se na 1. místě umístil dostihový jezdec Josef Bartoš. Na 6. místě pak slánský triatlonista Tomáš Řenč. A na 8. místě plochodrážník Eduard Krčmář.

V kategorii "Největší sportovní talent", v které zvítězila plavkyně Natálie Tužilová se na 6. místě umístil i slánský orientační běžec Richard Wohanka.


Takže, i když poněkud opožděně, pogratulujme všem slánským sportovcům k těmto oceněním.


L.Peška