SLÁNSKÉ NOVINY

Beseda s Pavlem Vrbou

2014-08-26 18:36:41, - redakce

Na pozvání cestovní kanceláře SLAN tour přijel na besedu do Slaného trenér národního fotbalového mužstva, pan Pavel Vrba.

V pondělní podvečer ho očekávala zaplněná restaurace Hugo Café. Besedu, která probíhala v  přátelské sportovní atmosféře, moderoval dr. Peška. Přítomní fotbaloví funkcionáři, trenéři i fanoušci se mimo jiné seznámili s životní fotbalovou cestou Pavla Vrby od hráče Baníku Ostrava či Rudé hvězdy Cheb, přes trenérské štace na Slovensku i v mistrovské Plzni až po současné angažmá v roli reprezentačního trenéra. Pavel Vrba poodhalil přítomným hodně ze zákulisí přípravy mužstva FC Viktorie Plzeň a jeho cesty do Ligy mistrů. Přítomní slánští trenéři zbystřili pozornost v okamžiku, kdy popisoval základní kameny úspěchu jeho tréninkových metod. Došlo i na hodnocení některých hráčů - Pavla Horvátha, Petra Čecha, Daridy, Limberského, Jiráčka ... Pan Vrba odpověděl i na nepříjemné otázky. Např. proč současný český fotbal výrazně zaostal za úrovní většiny předních evropských týmů? A zároveň naznačil kudy by mohla vést cesta ke zlepšení současné situace.
Příjemný večer pak končil volnou debatou, kdy se trenér Pavel Vrba  nechal fotografovat s každým, kdo jej o to požádal, debatoval a odpovídal na individuální dotazy místních "fotbalových expertů" či podepisoval se na všechny možné, mnohdy i kuriózní předměty.