SLÁNSKÉ NOVINY

Chaos a zmatek na městském úřadu

2013-06-13 19:43:28, - redakce

Chaos a zmatek panuje v posledních měsících na městském úřadě při svolávání  jednání městského zastupitelstva.

Již plánované květnové jednání městského zastupitelstva se neuskutečnilo bez toho, aby vedení města vysvětlilo občanům i zastupitelům proč nebylo na  dlouho předem avizovaný termín 15. května jednání svoláno. A to i přesto, že ještě několik málo dní před daným termínem byla na webových stránkách městského úřadu informace o tomto termínu jednání zveřejněna.

Podobná situace je i s termínem jednání červnového zastupitelstva, které je již řadu měsíců avizováno na webu městského úřadu na středu 26.6.
Ovšem v pondělí 10.6. byla na web městského úřadu doplněna informace o tom, že jednání městského zastupitelstva se uskuteční již  ve středu 19.6. Nahlédnutím do programu jednání však zjistíte, že zastupitelé budou jednat jen o zcela nepodstatných a ryze formálních bodech.
Jako kdyby neexistovala řada problémů, s kterými se naše město potýká, a které přímo volají po podrobném projednání. Ať již to je otázka katastrofického stavu provozu parkovacího domu, či opakovaná výzva kontrolního výboru ke starostovi města aby se vyjádřil k jeho pochybení v kauze bioplynové stanice, či v neposlední řadě fatální problémy  s nezajištěným financováním připravovaných investičních akcí nebo finanční ztráta města vyplývající ze zveřejněných závěru závěrečného účtu města.
V kuloárech se hovoří o tom, že některé z těchto bodů by se měly objevit na jednání zastupitelstva, které bude patrně starostou svoláno o týden později, 26.6. Ovšem dvě jednání městského zastupitelstva během jediného týdne tady ještě snad nikdy nebyla. Je to naprostá zbytečnost.

Můžeme se tak jen ptát, co je příčinou takto chaotického postupu vedení města při přípravě a svolávání jednání městského zastupitelstva? Nestačí současné vedení města zvládat již ani takto elementární organizační otázky? Nebo zde hraje roli  skutečnost, že na jednání zastupitelstva dochází stále více občanů, kteří zde prezentují své četné výtky směrem k vedení města? Je chaos a zmatek v termínech snahou vedení města otrávit občany Slaného, aby na tato jednání nedocházeli? Někteří opoziční zastupitelé se domnívají, že i jim jsou informace o těchto změnách v termínech zasílány úmyslně pozdě a na hraně zákonných lhůt. Jejich příprava i možná  účast na jednání zastupitelstva je tak pochopitelně výrazně zkomplikována.