SLÁNSKÉ NOVINY

Cyklistický závod Lidice

2015-05-22 15:59:35, - redakce

O příštím víkendu se ve Slaném a v jeho okolí pojede již 50. ročník cyklistického etapového závodu Lidice. Na startu závodu se ve dnech 29.5.- 31.5. představí více než 70 závodníků z České republiky, Německa, Polska, Rakouska a Slovenska.

Z českých účastníků patří mezi největší favority na celkové vítězství v tomto etapovém závodě: Boubal z CK Příbram, dále Sisr (Dukla Praha), Nipl (Puskinak) a Kukrle (Favorit Brno). Uvidíme, však jak si povedou závodníci z Polska a Německa, o jejichž sportovní výkonnosti přesné informace nejsou. 


Úvodní páteční časovka na 13 km se jede po trase Slaný / zimní stadion - Studeněves - Řisuty - Malíkovice a zpět. První závodník se na trať časovky vydá v 17. hodin. Trať časovky bude od 16.30 uzavřena pro veřejnou silniční dopravu!
Druhá (slánská) etapa o délce 168 km se pak pojede v sobotu 30. května na  okruhu Smečno - Ledce - Řisuty - Studeněves - Přelíc - Smečno.  Závodníci by tento okruh měli absolvovat celkem 12 krát. Součástí této etapy jsou dvě rychlostní a tři vrchařské prémie. Start etapy je ve 12.00 na náměstí ve Smečně. Po dobu závodu bude veřejná doprava na trase závodu částečně omezena.
Celý závod pak bude vrcholit již tradičně tzv. křivoklátskou etapou, která se pojede v  okolí Křivoklátu v neděli 31. května.

Bližší informace o historii i současnosti tohoto cyklistického etapového závodu můžete získat též na webových stránkách  www.mcezlidice.cz .

Organizačně či materiálně se na zajištění závodu podílejí i některé slánské firmy či podnikatelé - ToiToi (ing. K. Svoboda), Ekofrukt (dr. T.Richtr) a SLAN tour (dr. L.Peška). Finančně podpořil organizátory závodů i starosta města, ing. Zálom.

A navíc:
České dráhy společně s pořadatelem závodu vyhlašují soutěž pro diváky závodu Lidice 2015.
Tipněte si celkový čas vítěze závodu včetně všech bonifikací a penalizací.
Vítěz soutěže získá In Kartu Českých drah s aplikací IN 100, tedy prakticky roční jízdné zdarma!!!  
Stačí uhodnout co nejpřesněji celkový čas vítěze tohoto etapového závodu. Čtenářům Slánských novin napovíme, že odborníci odhadují, že na projetí všech 3 etap bude třeba 8 až 10 hodin.