SLÁNSKÉ NOVINY

Favorit dostal napráskáno

2010-10-04 16:15:30, - redakce

Do Slaného přijel vedoucí celek 1. A třídy Tuchlovice  a tak se očekával dramatický zápas. Což se i potvrdilo, byť Tuchlovice  odjížděly  ze Slaného doslova s výpraskem 4 : 1.

V první polovině úvodního poločasu působili fotbalovějším dojmem hráči Tuchlovic. Domácí  hráče předčili především v osobních soubojích, ale i  přesností kombinací.  Nebylo tedy s podivem, že v 15. minutě  se po centru z levé strany dostal k halvičce nejlepší hráč tuchlovic, střelec Jalaghonia a po zaváhání slánské obrany i brankáře Scheinera s přehledem skóruje (0:1).  Po této lekci se domácí probudili a začali více útočit. V 29. minutě vypáli  tvrdou střelu domácí Urban,  brankář hostů jen s námahou vyráží, ale dorážka Hořejšího míří nad branku soupeře. O minutu později střílí v dobré pozici Tauš, ale ani on netrefuje branku. V 36. minutě zachraňuje Schreiner gólovou čanci hostů po rychlém průniku po levém křídle. V 37. minutě znovu Uraban v dobré střelecké pozici míjí těsně soupeřovu  branku.

Ješět se ani oba týmy nestačily v druhém poločase rozehřát a již postihla Tuchlovice citelná ztráta. Hostující stoper faluoval unikajícího útočníka domácích, a jelikož byl tento již sám v náběhu na soupeřova brankáře nedaleko pouktového území, musela přijít červená karta  pro hráče Tuchlovic - Nejedlého. Po tomto vyloučení se Tuchlovice zatáhly do obrany a rozhodly se jen hájit těsné vedení z prvního poločasu. Ve slánském týmu se probudil Mrština, který v prvním poločase nebyl na hřišti příliš vidět a v 66. minutě centruje nebezpečně před branku hostí, kde po několika tečích a skrumáži končí míč  vykopnutý z brankové čáry možná i domácím útočníkem na břevně tuchlovické branky. V 73. minutě se domácí konečně dočkali. Hadrika vybojoval míč a přihrál jej střelci domácích Hořejšímu, který s přehledem střílí vyrovnávací gól (1:1). Útočné nadšení SK Slaný však trvá a tak jen o 3 minuty později přihrává domácí Hrdlička Urbanovi a ten střelou k tyči posílá domácí do vedení. Pro Tuchlovice to představuje těžké K.O. a zoufale se pouštějí do útoku ve snaze po vyrovnání. Toho však využívají rychlí domácí útočníci a do konce zápasu ještě 2x trestají chyby v obraně hostí. V 87. minutě hlavou skoruje Hafenrichter po centru Mrštiny (3:1). V 89. minutě zachycuje rozehrávku soupeře Urban, přihrává Čablíkovi a ten stanovuje konečný výsledek zápasu na 4:1 pro domácí.

 

Potěšila tak nejen velmi slušná hra a dobrá fotbalová úroveň obou soupeřů, ale také pěkná návštěva cca 300 diváků.

 

Vítězný víkend SK Slaný pak ještě o den později podtrhuje "B" tým v okresním přeboru. SK Slaný "B" poráží Tuchlovice "B" 6:2.