SLÁNSKÉ NOVINY

Favorit ve Slaném nezaváhal

2010-07-22 18:42:42, - redakce

K dalšímu extraligovému duelu přijel na plochodrážní stadion ve Slaném jeden z favoritů soutěže - družstvo AMK Zlatá přilba Pardubice.

Pardubičtí nastoupili i se svými esy - Lukášem Drymlem a  Alešem Drymlem. Naopak, v slánské sestavě chyběl jejich nejlepší jezdec, Martin Vaculík.

Přesto se domácí do svého soupeře pustili více než srdnatě a k překvapení všech odborníků i diváků, v polovině závodu vedli nad favoritem 21:15. Úvodní jízdy vyšly velmi dobře jak domácím jezdcům - Martinu Málkovi či Romanu Čejkovi, tak i polským posilám Robertu Kosciechovi  a Tomaszi Chrzanowskemu. Bohužel, v druhé polovině se již více prosazoval favorit závodu a především bratři Drymlové byli na slánském oválu jen těžko k poražení. Zdatně jim sekundoval i další pardubický jezdec Václav Milík.

Závod tak nakonec skončil vítězstvím Pardubic v poměru 49:43.

Nejlepším jezdcem celého závodu byl domácí Robert Kosciecha, který zvítězil  v pěti ze šesti jízd, ve kterých nastoupil. A v té šesté pak dojel druhý. Bohužel však vyrovnanější tým jezdců měli viditelně Pardubičtí, a tak si i po zásluze vezou ze Slaného 2 body za vítězství.

Závod se jel za velmi teplého počasí a doprovázelo jej několik dramatických pádů. Naštěstí bez vážnějších následků pro jejich účastníky.

Velmi pěkná divácká návštěva ocenila výkony všech jezdců a tak jen možná poněkud rychlejší spád závodu by v příštím kole přivítala většina diváků.