SLÁNSKÉ NOVINY

Fotbalisté Slaného po čtvrtině utkání v kraji vyrovnaní

2016-10-07 09:07:13, - redakce

Prozatím osm utkání mají za sebou v Ondrášovka krajském přeboru hráči SK Slaný, aby si o tomto víkendu připsali deváté utkání ve dvou měsících letošního ročníku. Aktuální vyrovnaná bilance čtyř výher a čtyř proher je řadí v tabulce středočeského krajského přeboru do středu tabulky na osmou příčku.

Po snovém vstupu vystřízlivění
Premiéru na domácím trávníku  zvládli fotbalisté Slaného na výbornou, když kanonádou ve druhém poločase nedali hostům z Poříčan šanci a roznesli je před 250 diváky 4:0. Následné utkání na půdě Sokolu Nové Strašecí pak naopak byl vstup do utkání výrazně lepší z pohledu domácích, kteří dvěma rychlými brankami do půl hodiny rozhodli o své výhře 2:0. Další domácí utkání, které pro zpestření divákům soudcovala trojice rozhodčích něžného pohlaví, však radost do kabiny nepřinesla. Po bezbrankovém utkání rozhodl o porážce až penaltový rozstřel. Ten vyhrály Rejšice 3:4 a celé utkání tak 0:1.
 

Štěstěna se obrátila, několikrát
Výlet do Hvozdnice pak skromné stovce diváků nabídl vše, co s fotbalem souvisí. Hned osm branek však domácí diváky příliš nezahřálo, protože rovných 5 skončilo v jejich síti. Hattrickem se prezentoval Jakub Hořejší, který dvě branky dal v rozmezí tří minut první čtvrthodinky, aby něco málo po hodině hry zvyšoval svou třetí brankou v utkání již na 0:4. Domácí však zbraně nesložili a v rozmezí čtvrt hodiny dokázali snížit na 3:4. Poslední slovo však měl 2 minuty před koncem Tikovský, který skóre zápasu uzavřel na 3:5. V utkání nebyla ani nouze o karty, sudí Šefara se dokonce nebál vytáhnout ani červený kartonek.

Výsledky zápasů jako na houpačce   pak provázely fotbalisty v září. Pocuchané nervy museli mít zejména sázející, kteří nejednou museli své lístky roztrhat, aby je následně znovu slepili.  Závěr jak se sluší a patří předvedli fotbalisté Slaného v 5. kole, když ještě v 82. minutě prohrávali s Čechií Vykáň 0:2. Pak se ovšem z penalty a následně 2 minuty před koncem domácí konečně prosadili a utkání vyrovnali. Zlatou tečku pak utkání dali po dlouhém penaltovém rozstřelu, který vyhráli domácí 8:7 a připsali si tak 2 důležité body.

I další 2 utkání rozhodovaly penalty, nejprve v Rakovníku po výsledku 1:1 dokázali domácí 4:2 na penalty udržet dva body doma, následně pak ve Slaném pocuchali divákům nervy fotbalisté Jíloviště. Po remízovém prvním poločase nejprve domácí příznivce rozjásal v 85. minutě Stožický, aby o tři minuty později zase něco málo více než stovka diváků utichla při vyrovnávací brance na konečných 2:2. Spravedlnosti na domácí stranu se dostalo díky vítěznému penaltovému rozstřelu, který v poměru 4:2 přiřkl druhý bod Slanému.

Říjen ve znamení bojů do posledního dechu
První říjnové utkání bylo opět dramatem až do konce. Na hřišti Brandýsu nad Labem nejprve domácí vedli 2:0, aby se po změně stran dvakrát do stejné branky trefili i hosté ze Slaného. Když už se všichni viděli v opětovné penaltové loterii, rozhodl o třech bodech pro vedoucí tým soutěže v 90. minutě svou druhou brankou v utkání na 3:2 Baloun a odvrátil tak překvapení.
Již tento víkend si tak budou na domácím trávníku chtít spravit fotbalisté chuť, když v sobotu 8. 10. od 16 hodin budou hostit poslední tým soutěže ze Lhoty. Věřme, že se brankostroj ani v tomto utkání nezastaví a v nevlídném počasí zahřeje nejen diváky, ale bodovým přísunem i klubové konto v tabulce soutěže .