SLÁNSKÉ NOVINY

Horké slánské léto

2013-07-10 20:10:13, - redakce

I když je doba dovolených, čeká Slaný patrně horké politické léto.

Většina vedoucích představitelů města se v těchto dnech v práci moc neukazuje. Patrně vesměs odjeli na dovolenou. A ani městská rada, dle zveřejněného harmonogramu zasedaní, s nějakou činností v době letních měsíců nepočítá. A tak se občané mohou jen ptát: Kdy budou odpovědní funkcionáři řešit neutěšený stav městských financí, chátrající budovy  škol či nepravosti při výstavbě parkovacího domu?

Po bouřlivém jednání posledního  městského zastupitelstva by se mohl prostý občan domnívat, že odpovědní činitelé začnou neprodleně napravovat nedostatky své dosavadní práce. Ale zdá se, že vůle po jejich nápravě na nejvyšších místech zcela chybí.

Na problematiku parkovacího domu se přijela podívat i Česká televize. A obrázek o tomto místním zázraku urbanistiky nebyl pro Slaný příliš lichotivý.   

A tak se mezitím "vzbouřili" alespoň někteří zastupitelé. Řada z nich protestuje proti tomu, jakým způsobem je prezentováno jednání městského zastupitelstva ze dne 26. června v oficiálním zápise na stránkách městského úřadu. Řada problémů, o kterých se na zastupitelstvu dlouhé hodiny diskutovalo, je zde prostě "vymlčena".

Oba určení ověřovatelé, pan Matoušek (ODS) a pan Matějka (ČSSD) odmítli tento zápis podepsat a žádají jeho doplnění. To městský úřad 20 let zpátky nepamatuje!