SLÁNSKÉ NOVINY

Jak na letní olympijské hry 2024 v Paříži

2023-09-21 15:03:13, - redakce

Olympiáda v Paříži v příštím roce bude dozajista vrcholnou sportovní i kulturní událostí roku.

Francouzská metropole pořádala olympiádu už v letech 1900, 1924 a teď si to zopakuje i v roce 2024. Síla snu - tak zní motto her, kterým dávají Francouzi jednoznačně najevo, že nedovolí, aby je terorismus srazil na kolena. 

Všechny pohledy a pozornost na sebe tentokrát stáhnou slavné pařížské stadiony. Atletické špičky se sejdou na Stade de France, kde atletiku může najednou sledovat 75 000 lidí. Basketbalisté si to rozdají v hale v Bercy a největší tenisové špičky se představí na slavných dvorcích v Roland Garros. Kurty pro plážový volejbal se nastěhují na Martova pole před Eiffelovou věží a fotbal se bude hrát v Parku princů, domovském stadionu klubu Paris Saint-Germain. Cyklisté zase změří síly u Vítězného oblouku

Nenechte si tuhle velkolepou sportovní i společenskou událost ujít! 

Dostat se na olympijské soutěže však nemusí být právě jednoduché. 

Většina sportovních fanoušků patrně zvolí leteckou dopravu. Z Prahy do Paříže se dostanete za nějakých půldruhé hodiny. 

Poněkud složitější je najít vhodné ubytování. Jak proto, že velkou část hotelové kapacity si pro své potřeby vyčlenil olympijský výbor, tak i proto, že většina dalších hotelů je již několik měsíců vybookována návštěvníky z celého světa. A ty ostatní, které ještě nějaké volné pokoje mají, je nabízejí za ceny 3-4x vyšší, než je jinak v Paříži obvyklé. Za jednu noc tak můžete zaplatit běžně i 15.000 - 20.000 Kč. 

Asi nejsložitější je pak získání vstupenek na olympijské soutěže. Pokud jste nestihli první a druhé kolo předprodeje, která se konala v zimě či na jaře letošního roku, pak to bude pro vás možná dost obtížné. Pořadatelé hlásí, že je vyprodáno již přes 90% diváckých vstupenek a dostupné jsou tak zpravidla již jen ty nejdražší a to jen na některé soutěže. A to vstupenky ve srovnání s předchozími olympiádami hodně podražily. Není vyjímkou, že v případě že chcete vidět některé atraktivní soutěže, musíte počítat s částkou i 15.000, 20.000 ale i 30.000 Kč. 

Pro někoho, kdo se v této sportovně - turistické džungli nechce složitě prodírat sám, je asi nejvýhodnější cesta obrátit se na některou z cestovních kanceláří, které mají s tímto typem zájezdů dlouhodobé zkušenosti. V ČR se na zájezdy se sportovní tematikou zaměřuje např. CK SLAN tour, která zájezdy na olympiádu organizuje již od roku 2002.

Více info viz:  www.slantour.cz