SLÁNSKÉ NOVINY

Křivoklátské kopce rozhodly

2015-06-01 17:09:25, - redakce

Nedělní etapa, která se jela v okolí Křivoklátu, patří již tradičně k nejobtížnějším. Nebylo tomu jinak ani letos.

Stoupání, kterých je na tomto 140 km dlouhém okruhu nespočet, dokázala nejen rozdrobit peloton na malé skupinky závodníků, ale také několikrát zcela prohodit pořadí vedoucích jezdců. Ale nakonec tato etapa rozhodla jednoznačně o tom, kdo  je v letošním ročníku závodu LIDICE nejlepší.

Poté, kdy v předposledním okruhu slezl z kola do té doby čtvrtý muž celkového pořadí a vítěz úvodní časovky, Tomáš Okrouhlický, jehož ztráta na vedoucí skupinu  byla již příliš velká, bylo jasné, že o vítězi nejen Křivoklátské etapy, ale i celého závodu se bude rozhodovat pouze mezi 9 závodníky, kteří měli před jejich pronásledovateli náskok téměř 2 minut. V polovině posledního okruhu začal ztrácet i Němec Gessner, šestý muž celkového pořadí a tak se ve finiši rozhodovalo především mezi třemi prvními muži celkového pořadí. 

Nakonec, v těsném sprintérském souboji v těžkém křivoklátském stoupání zvítězil Petr Hampl o 3 sekundy před v žlutém tričku jedoucím Nicolasi Pietrulovi. Třetí o další 4 sekundy zpět dojel  David Dvorský.

Celkové pořadí 50. ročníků cyklistického závodu LIDICE 2015 je pak následující:

1. místo Nicolas Pietrula (Dukla Praha)         8:42:29

2. místo Petr Hampl (Favorit Brno)                8:42:44

3. místo Adam Sekanina (Favorit Brno)         8:42:46