SLÁNSKÉ NOVINY

Ledové království

2010-12-14 07:42:58, - redakce

Královské město Slaný se v uplynulých dnech změnilo v opravdové ledové království.

Mírná obleva o uplynulém víkendu přeměnila hory a závěje sněhu ve sněhovou břečku, kterou další mráz transformoval v dokonalý ledový krunýř.  Odtávající sníh tak napomohl pokrýt ledem i ty plochy či komunikace, které  byly předtím v docela slušném stavu. Většina chodníků, pokud nejsou pokryty zmrzlým sněhem, jsou ideální ledovou klouzačkou pro naše děti.  Ovšem důchodci za takovýchto podmínek raději ani nevycházejí ven. Většina komunikací ve městě je obklopena ledovými bariérami odhrnutého a neodklizeného sněhu. Jejich průjezdnost se tak snížila téměř na polovinu. Zmizely stovky přirozených parkovacích míst. 

Příčina tohoto stavu je vcelku jasná. Sníh, který napadl ve Slaném koncem listopadu či začátkem prosince, nikdo neodklízel či neodvážel. Technické služby jej maximálně na důležitých komunikacích odhrnuly, ale de facto tato masa sněhu zůstala ve městě. V dřívějších letech Technické služby automaticky po prohrnutí a zprovoznění městských komunikací a chodníků, začaly sníh z města vyvážet na k tomu vybrané plochy na periferii města. Letos však takový požadavek ze strany vedení města Technické služby neobdržely.

Skoro to vypadá tak, že dva měsíce po komunálních volbách  již panu starostovi nebo členům městské rady  na tom, jak jsou spokojeni občané s životem v našem městě, příliš nezáleží.