SLÁNSKÉ NOVINY

Mezinárodní fotbalový turnaj dívek

2014-07-14 08:41:05, - redakce

Slaný se může těšit na mezinárodní fotbalový turnaj dívek do 19 let. Turnaj se uskuteční ve dnech 1. až 3. srpna.

Ve dnech 1. až 3. srpna 2014 proběhne ve Slaném již třetí ročník mezinárodního dívčího fotbalového turnaje (kategorie U-19) WFC Cup 2014. Pořadatelem turnaje je Komise fotbalu žen FAČR. Zúčastní se jej nejlepší týmy své kategorie z České Republiky, Maďarska, Německa a Slovenska.
Oproti předchozímu ročníku došlo k dalšímu rozšíření turnaje, kterého se tentokrát zúčastní celkem 8 týmů. Obhajovat výhru z roku 2013 bude ve Slaném německý 1.FC Norimberk, který se již ve skupině utká s druhým loňským finalistou - pražskou Spartou.
Českou Republiku budou kromě Sparty na turnaji zastupovat ještě další dva kluby - Slavia Praha a 1.FC Slovácko. Ze zahraničí se představí již tradičně maďarský Ferencvárosi, slovenský Slovan Bratislava a další dva týmy zastupující německou Bundesligu - FSV Gütersloh a 1.FC Union Berlín.
"Oproti loňskému ročníku se nám podařilo seznam účastníků rozšířit ze šesti na osm. V pátek a sobotu se bude hrát ve dvou skupinách po čtyřech týmech, v neděli nás pak čekají zápasy o umístění," říká ředitel turnaje Martin Svoboda a dále dodává: "Opět se nám podařilo na turnaj získat ty nejlepší týmy ze středoevropského regionu - turnaje se zúčastní mistři Česka, Slovenska a Maďarska v dorostenecké kategorii, německý Gütersloh byl v semifinále Bundesligy. "

Slánští sportovní fanoušci se tak mohou těšit  na špičkový dívčí fotbal.