SLÁNSKÉ NOVINY

Na MS v hokeji cestovalo s CK SLAN tour přes 1000 fanoušků

2010-05-24 16:58:57, - redakce

Cestovní kancelář SLAN tour prodala na právě skončené Mistrovství světa v hokeji celkem 1250 vstupenek. Je to zhruba o 10% více, než na předchozí MS 2009 ve Švýcarsku. 

Vzhledem k místu konání se většina požadavků klientů soustřeďovala na zajištění vstupenek, část klientů volila i variantu autokarových zájezdů nebo balíčků "vstupenka + ubytování". Jen minimální zájem byl o letecké zájezdy na finálovou část  MS v Kolíně nad Rýnem.

I když mezi klienty CK SLAN tour patří i fanoušci ze Slovenska, naprostá většina poptávek byla směrována na zápasy českého národního týmu. Vzhledem k organizaci turnaje byl největší zájem fanoušků soustředěn na zápasy ČR v základní skupině. Bohužel, stávající systém turnaje umožňuje jen obtížně objednat vstupenky na další zápasy v osmifinálových skupinách, případně pak ve čtvrtfinále či semifinále. CK SLAN tour však, jako jediná cestovní kancelář v České republice, nabízela zajištění zájezdů či vstupenek i na vyřazovací boje a zápasy ČR na MS - tedy na čtvrtfinále, semifinále či finále.  

V příštím roce se MS koná od 29.dubna do 15.května na Slovensku, hostitelskými městy jsou Bratislava a Košice. Český tým by se měl v základní skupině utkat s týmy Finska, Lotyšska a Dánska.

Ve srovnání s MS v Německu budou patrně vstupenky na zajímavé zápasy MS vyprodány velmi brzy. Kapacita hal na Slovensku je zhuba poloviční, oproti kapacitám hal v Mannheimu (15.000 diváků) či v Kolíne nad Rýnem (18.000 diváků). Hala v Bratislavě disponuje  kapacitou 10.000 diváků, hala v Košicích pak kapacitou 8.000 diváků.  Prodej vstupenek a zájezdů na MS 2011 by měl být zahájen na podzim 2010.