SLÁNSKÉ NOVINY

Na radnici za naše peníze

2014-08-08 16:42:29, - redakce

Vedení slánské radnice vymyslelo plán, jak z chatrného městského rozpočtu zasponzorovat politické strany kandidující v podzimních komunálních volbách.

Ve středu 6.8. rozeslal tajemník městského úřadu, ing. Kolačkovský, na emailové adresy současných slánských zastupitelů email s nabídkou možnosti prezentovat jejich volební stranu v příloze Kladenského deníku, který si k propagaci města objednal a uhradil městský úřad ve Slaném.  V tomto emailu je jim nabízena čtvrtina tiskové strany novin (zdarma), pokud svůj zájem projeví nejpozději do úterý 12. srpna

Ponechme  stranou otázku proč objednává město Slaný inzertní plochu pro kterou zjevně nemá praktické využití a spíše se zamysleme nad morálními aspekty této nabídky.  Dá se usoudit, že takto citlivé politické téma by pan tajemník neotevřel bez toho, aby je neměl odsouhlasené  se starostou města, Mgr. Hrabánkem, který je (divte se jak chcete) zároveň i předsedou místní organizace ODS ve Slaném.

 

Jako první na tuto výzvu reagovali představitelé OMS + STAN, pan Matoušek a ing. Bartoníček. Oba shodně označili tento návrh za velmi zvláštní a vyjádřili názor, že z rozpočtu města by propagace politických stran hrazena býti neměla.

 

Pan Schneider (člena rady města a někdejší místopředseda ODS ve Slaném)  naopak tento návrh uvítal a doporučil každému jej využít.

 

Dr. Peška (lídr koalice Naše  město) označil takovýto návrh za naprosto neakceptovatelný.

 

Pan Hložek (místostarosta města, Volba pro Slaný) pochválil aktivitu pana tajemníka, ale zároveň uvedl, že jeho politické uskupení ji nevyužije.

 

Pan Šrom (zastupitel za ČSSD) pokládá takovýto způsob podpory politických stran z rozpočtu města za absolutně nepřípustný.

 

Pan Dušák (kandiduje za Úsvit) naopak vyjádřil názor, že on s takovouto podporou nemá žádný problém a vítá ji.

 

Která z politických stran se tedy pokusí dostat na radnici za peníze všech občanů města uvidíme až v příloze Kladenského  deníku. Váš názor, tedy názor občanů Slaného na jednotlivé strany a jejich postoj v této otázce  můžete projevit 10. či 11. října při komunálních volbách.