SLÁNSKÉ NOVINY

Nejmladší fotbalisté v boji o pohárové finále

2015-04-25 08:30:20, - redakce

V neděli 19. dubna se v areálu fotbalového klubu Posázavan Poříčí nad Sázavou zúčastnili slánští fotbalisté ročníku 2006 kvalifikace na velice prestižní závěrečný turnaj Ondrášovka Cupu, který je jakýmsi mistrovstvím republiky v kategorii mladších přípravek.

Pro slánské fotbalisty to byla po dvou letech opět příležitost porovnat své kvality s předními kluby a v případě vítězství,  i možnost zahrát si opět s nejlepšími českými týmy ve své věkové kategorii.  Z kvalifikace postupoval pouze jeden tým, vítěz.
Kvalifikace se zúčastnilo celkem 17 týmů systémem každý s každým, což čítalo 16 utkání, každé  v délce 11 minut. Celkem každý tým odehrál 176 minut !!!  Mezi účastníky nechyběly kvalitní týmy  Viktoria Žižkov, Motorlet Praha, FK Kolín, Grafin Vlašim, Baník Most, Admira Praha. Ani další týmy jako ABC Braník (farma SK Slavia Praha U-9), MFK Chrudim (velice kvalitní "líheň" malých fotbalistů ve všech věkových kategoriích), FK Kolín nepatří mezi malé a bezvýznamné kluby a další kladenský tým SK Kladno patřily mezi velké favority na velice dobré umístění. Krom toho se jedná o výběrové kluby mající své sportovní centrum mládeže, své profesionální trenéry a nesrovnatelné zázemí proti SK Slaný.
V plejádě těchto týmů zvučných jmen se slánští borci vůbec neztratili a bez ohledu na celkové pořadí předvedli neuvěřitelné výkony a kromě porážky 0:4 s týmem ABC Braník odehráli vyrovnaná utkání se všemi silnými týmy. Za zmínku stojí velice vyrovnané utkání s Viktorií Žižkov, velice nadějné utkání s MFK Chrudim (celkový vítěz turnaje), kde tým SK Slaný vedl od 6. minuty 1:0 a soupeř až několik vteřin před koncem vlastním gólem našich kluků rozhodl o svém vítězství. Další poměrně povedené utkání jsme odehráli s Admirou Praha (4. místo), ve kterém jsme měli spoustu šancí, které se nám nepodařilo proměňovat a stejně tak soupeřovi útočníky přiváděl k šílenství slánský brankář. Asi nejhezčí utkání jsme odehráli s týmem Grafinu Vlašim (3. místo), ve kterém jsme vedli a soupeř dotahoval, nakonec se mu však podařilo strhnout vítězství na svou stranu. Z utkání, kde tým SK Slaný bodoval naplno je třeba vyzdvihnout zejména kladenské derby, ve kterém jsme byly celé utkání lepší a svého odvěkého "rivala" přehráli i výsledkové a zaslouženě vyhráli 2:0.
Bohužel nás na turnaji potkaly i utkání, na která nemůžeme být hrdí. Zejména porážka od týmu Votic, který z jediné příležitosti vytěžil maximum a byť jsme celé otkání byli lepší, nepodařilo se nám toto vyjádřit brankové. Další nevyvedená utkání  byly proti týmům Sokola Stodůlky a Spartaku Průhonice, ve kterých již na obou stranách byla patrná únava, a šťastnější byly nakonec naši soupeři.
Tento turnaj byl pro slánský fotbalový potěr velkou zkušeností zahrát si s opravdu kvalitními týmy a opět ukázal, že ve Slaném je mládežnický fotbal na velice vysoké úrovni a zejména ročník 2006 velice silný a kvalitní ročník, který je schopen hrát i s těmi nejlepšími týmy. Krom toho se turnaje v Poříčí zúčastnil tým složený z ryzích odchovanců, neboť některé týmy měly půjčené hráče z týmů jiných a velké týmy jako Viktoria Žižkov, ABC Braník, Admira Praha a další mají kádr složený z vybíraných hráčů.
Zároveň byl turnaj velkým přínosem pro trenéry, kteří mohli porovnat kvalitu týmu s těmi velice kvalitními a zároveň posoudit, zda koncepce nastavená u týmu U-9 je správná a konkurence schopná.
Jak se tedy v Poříčí ukázalo, ve Slaném vyrůstá velice kvalitní ročník, který je do budoucna příslibem velké kvality slánského fotbalu a pokud tito kluci projdou v příštích letech celou plejádou lákadel a fotbalu se nepřestanou věnovat, můžeme se možná těšit třeba i na divizní fotbal ve Slaném.
Závěrem nesmíme zapomenout poděkovat rodičům a příznivcům za podporu našich borců během celého turnaje. Velké poděkování patří zástupcům sponzorů, kteří nám pomohli zabezpečit naší účast na tomto prestižním turnaji. Za CK Slantour to byl jednatel a slánský radní RNDr. Ladislav Peška, který nám poskytl se slevou dopravu, za Ekofrukt Slaný to byl jednatel a slánský zastupitel JUDr. Tomáš Richtr, který nám poskytl balíčky se vzorky vyráběných tyčinek, které jsme předávali soupeři před každým zápasem a za Masné krámy to byl jednatel a radní Ing. Tomáš Drholec, který zajistil malým fotbalistům dobrou svačinu sebou na turnaj. Poděkování patří rovněž zástupci výboru SK Slaný a  Komise RM Slaný pro sport a zájmovou činnost  JUDr. Vladimíru Horálkovi, který si vzal na starost jednání se sponzory a pomohl při organizaci účasti na turnaji.  Všem, kteří pomohli zajistit účast malých fotbalistů na tomto kvalitním turnaji patří opravdu velký dík.

Výsledky SK Slaný:
SK Slaný - SK Votice                     0:1
SK Slaný - FC Písek                       1:1  (8.min Vaněk)
SK Slaný - Baník Most                   1:3  (8.min Kramosil)
SK Slaný - SK Kladno                    2:0 (2.min Bletterbauer 7.min Procházka)
SK Slaný - FK Kolín                       2:1 (2. min Randýsek, 7. min Zinke)
SK Slaný - SKP. Č. Budějovice       1:1  (11.min Lukeš)
SK Slaný - MFK Chrudim               1:2  (6. min Kapusta)
SK Slaný - Spartak Průhonice        1:3  (9. min Kapusta)
SK Slaný - Sokol Stodůlky             1:2 (1. min Kejkrt)
SK Slaný - Admira Praha               0:0
Sk Slaný - Viktoria Žižkov             0:1
SK Slaný - Motorlet Praha             0:1
SK Slaný - ABC Braník                  0:4                   
SK Slaný - Sokol Cholupice           4:1  (5. min Šíma, 8. min Zinke, 8.min Randýsek, 9. min Zinke)
SK Slaný - Grafin Vlašim               2:3 (2. min Kohout, 6. min Bletterbauer)


Martin Kapusta
šéftrenér mladší přípravky