SLÁNSKÉ NOVINY

Nezájem

2014-07-10 15:33:07, - redakce

Jednání zastupitelstva města ve středu 9. července se málem neusktečnilo. Příčinou byla neshoda na navrženém programu jednání mezi koaličními stranami a opozicí.

V úvodu jednání navrhl ing. Bartoníček (ODS), aby na program jednání zastupitelstva byl zařazena informace o řešení problému parkovacího domu. Tento návrh v následujícím hlasování však podpořili pouze zastupitelé za KSČM a ČSSD. Zástupci pravicové koalice, včetně starosty a místostarosty, pro tento návrh nehlasovali. Zřejmě  neměli zájem se seznámit s aktuálním vývojem této kauzy.
Následně pak naopak opoziční zastupitelé nehlasovali pro původně navržený program jednání. Program jednání tak nebyl schválen, což vyvolalo kritické výroky starosty města, Mgr. Hrabánka, na adresu opozičních zastupitelů. Dr. Peška, jménem opozičních zastupitelů navrhl, aby bylo svoláno dohadovací řízení na kterém by byla otázka programu jednání znovu projednána.
Po krátké přestávce tak byl znovu navržen upravený program s již zařazeným doplněným bodem jednání o problematiku parkovacího domu.  Takto upravený program byl již následně schválen.