SLÁNSKÉ NOVINY

Poděkování voličům

2012-11-03 11:21:15, - redakce

ČSSD Slaný by tímto chtěla poděkovat svým voličům ve Slaném a okolí za podporu v krajských a senátních volbách. ČSSD vyhrála v 9 krajích a ve většině krajů se bude podílet na sestavení krajské vlády. 

V senátním obvodu č. 29 Litoměřicko-Slánsko ve druhém kole zvítězil kandidát ČSSD MUDr. Hassan Mezian. Celkově ve volbách do Senátu PČR zvítězila ČSSD, získala totiž 13 nových senátorů a dohromady má 46 senátorů. ČSSD spolu s další opoziční stranou KSČM mají dohromady 48 senátorů, což je téměř ústavní většina.
Krajské a senátní volby jsou v podstatě vizitkou současné vlády. Voliči jasně ukázali, že se jim arogantní chování vládních činitelů spojené s prosazováním asociálních a nestravedlivých ,,reforem´´ nelíbí. Důkazem je drtivé vítězství opozice. Právě proto jsou krajské i senátní volby velmi důležité. Dávají občanům šanci vyjádřit svůj negativní postoj k vládním krokům. A přesně toho jsme byli svědky letos.
Výsledky krajských a senátních voleb by měly vést každou zodpovědnou vládu k zamyšlení. Avšak v rozhovorech, které vládní činitelé poskytli po volbách, se o žádné změně nemluví. Vláda bude i nadále prosazovat nespravelivé ,,reformy´´, které občanům ztrpčují život. Bude nadále pokračovat ve své zaslepené politice, která vede ČR do čím dál větší dluhové pasti. Bude i nadále pokračovat ve vysávání občanů svými nezodpovědnými rozhodnutími, ať už se jedná o bezmyšlenkovité škrty a neustálé a neefektivní zvyšování DPH. To je jen důkazem toho, že vláda ČR pod vedením Petra Nečase okázale ignoruje vzkaz voličů, kteří si již další působení této vlády evidentně nepřejí. Je to jen další důkaz arogance a nezodpovědnosti vlády ČR.

        Výbor MO II ČSSD Slaný