SLÁNSKÉ NOVINY

Pohádky starosty Hrabánka

2014-06-24 20:20:21, - redakce

Měsíčník Slánská radnice se nápadně vyhýbá problémům, které pálí Slaňáky a přenechává, ke své škodě, tuto oblast publicity svým názorovým oponentům. Omezuje se v tomto jen na zveřejňování termínů, ve kterých se starosta má setkat se svými spoluobčany.

Jaké cíle starosta Martin Hrabánek (ODS) sleduje je těžké si představit. Podobná setkání panovníků se svými poddanými vždy sledovala cíle ekonomické, politické i propagační.  V předvolební situaci, jaká ve Slaném nyní ve veřejném mínění převládá, by snad bylo lepší, i pro starostu, nikam nechodit. a radši makat na tom, jak minimalizovat škody ze svých předchozích rozhodnutí.
O tom, jak probíhalo poslední setkání s občany Žižkovy a Vítězné ulice jsme se mohli dovědět z publikovaného záznamu. Pan starosta se zde dověděl, že občanům vadí nesprávné parkovaní, vybavenost okolí pro děti, řídké sekání trávníků, špatné chodníky, lavičky, nádoby na odpad i rušení klidu.
Starosta, když přímo neuspěl s vysvětlením, jak složité je tyto "prkotiny" z pozice priorit a koncepcí řešit, došel k závěru, který na místě přítomným projevil: 
"Vše je o penězích, nechám to prověřit, a pokud to půjde, zrealizujeme. Určíme priority."
Máme naději, že si i starosta už také uvědomuje, že peníze jsou důležité? Určí do volebního programu ODS nové priority, ve kterých budou veřejné služby nadřazeny podpoře podnikání a osobní propagaci? Myslel tím také, že okamžitě ukončí ztrátový provoz parkovacího domu, jak mu povinnost řádného hospodáře s majetkem ukládá  a vyřeší tím i chronický nedostatek peněz pro údržbu veřejných prostranství a dodržování veřejného pořádku?
 Takhle to ovšem vypadá, že se jedná jen o řečnické otázky. V rámci předvolebních slibů pravděpodobně nechá přesunout nádoby na odpad o kus dál, omezí sekání trávníků jinde, či změní jízdní trasy městské policie.
Takže poučení z pohádky pan starosty "O penězích a prioritách" hledejme spíše v pohádce " O kohoutkovi a o slepičce".

ing. Dosoudil