SLÁNSKÉ NOVINY

Předvolební mítinky

2012-09-21 21:50:22, - redakce

Krajské i senátní volby se blíží a tak se na slánském náměstí střídá jedna politická osobnost za druhou.

Na konci srpna se ve Slaném prezentoval senátor Vondra, tento čtvrtek si sraz na slánském náměstí dali komunisté a na nadcházející sobotu ohlásili svoji návštěvu představitelé sociální demokracie. 

Není jistě náhodou, že právě tyto tři strany patří k největším favoritům na dobrý volební výsledek v krajských volbách.

Na předvolebním setkání Středočeských komunistů se představila jak kandidátka do Senátu za KSČM, Jitka Sachetová, tak i lídr  této strany do krajského zastupitelstva, ing. Pavel Jetenský.  Přítomna byla i místopředsedkyně KSČM a poslankyně Parlamentu České republiky, ing. Miloslava Vostrá a rovněž i lídr okresní kandidátky, RNDr. Ladislav Peška.

Ing. Jetenský  hovořil především o tom, jak by mohl Středočeský kraj pomoci při řešení problematiky nezaměstnanosti. 

Ladislav Peška pak srovnal dvojakost politiky ODS, resp. starosty města a dosavadního krajského zastupitele RNDr. Ivo Rubíka, kdy např. v krajském zastupitelstvu kritizuje tzv. odložené financování velkých investičních  staveb, kterou prosadil v některých případech bývalý hejtman Rath. Tj. skutečnost, že v některých případech je splatnost faktur za vykonané práce odsouvána až o několik let do budoucnosti. Ale sám Rubík tento postup ve Slaném využívá např. při výstavbě megalomanského parkovacího domu, který se bude splácet ještě 5 let po jeho dokončení, neboť v současné době nemá město na financování této stavby téměř žádné prostředky.